ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέβαιος ο Γ. Μουρούτης για αυτοδυναμία της ΝΔ

Βέβαιος ο Γ. Μουρούτης για αυτοδυναμία της ΝΔ

Την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα καταφέρει να επιτύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, εξέφρασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης.

Ερωτηθείς πάντως σχετικά με το ενδεχόμενο να μην υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, ο κ. Μουρούτης διευκρίνισε ότι θα γίνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. «Αν δεν υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, θα γίνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Μουρούτης άσκησε δριμύτατη κριτική στον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

«Ο κ. Καμμένος καλά θα κάνει να βγει στη δημοσιότητα και να πει το τι πιστεύει. Αν ο κ. Καμμένος μας πει ποιες είναι οι θέσεις του, ο κόσμος θα ξέρει ότι επιλέγοντας Καμμένο επιλέγεις μονομερή διαγραφή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του χρέους σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Δεν έχω την αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και όχι στη δραχμή που είχε συνηθίσει λίγο πριν μπούμε στο ευρώ, (αλλά) μια δραχμή που θα είναι τόσο πληθωριστική, που θα θυμίζει νόμισμα περιόδου Εμβέρ Χότζα», σημείωσε.

Καταφέρθηκε επίσης εναντίον του πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν στελέχους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Χρήστου Ζώη, κατηγορώντας τον ότι από φανατικότατος οπαδός του πρώτου μνημονίου, σήμερα έγινε αντιμνημονιακός.

«Ο κ. Ζώης, επειδή δεν έβγαινε βουλευτής στη Λάρισα, από φανατικότατος οπαδός του πρώτου μνημονίου, που παρακαλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να πει "ναι", σήμερα έγινε αντιμνημονιακός.

Εξήγησε τέλος πως το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά δεν περιελάμβανε τη Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας «έχει πάρει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο- συνταυτίστηκε με το καταστροφικό μνημόνιο του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου.»