ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασύνταξη δυνάμεων λόγω Καμμένου

Ανασύνταξη δυνάμεων λόγω Καμμένου

Συγκρούσεις «κορυφαίων» και εξόρμηση στα Δυτικά Προάστια έφερε η δημοσκοπική άνοδος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Σε νευρική κρίση βρίσκονται στη Συγγρού. Η απόσταση από τον στόχο της αυτοδυναμίας και το σταθερό πριόνισμα Καμμένου, δείχνει να πανικοβάλει το «στρατηγείο» του Αντώνη Σαμαρά, με επιτελικά στελέχη του κόμματος να έρχονται ακόμη και στα… χέρια!

Το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο, στον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, μεταξύ του εμπίστου του Προέδρου, Αναπληρωτή Εκπροσώπου, Γιώργου Μουρούτη και του Γραμματέα της παράταξης, Ανδρέα Λυκουρέντζου, είναι χαρακτηριστικό του κλίματος «αναζήτησης ευθυνών», για τα χαμηλά δημοσκοπικά ευρήματα, περίπου 30 ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Η τεράστια φαντασία των δημοσιογράφων», έγραψε χθες στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο Γιώργος Μουρούτης, σε μια προφανή προσπάθεια αποδυνάμωσης της πληροφορίας που ήθελε τον ίδιο να καταφέρεται εναντίον του Ανδρέα Λυκουρέντζου, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Μας διαλύεις το κόμμα. Τι πράγματα είναι αυτά. Τι κάνετε;».

Το επεισόδιο πάντως ήταν δύσκολο να μείνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, καθώς ο χθεσινός πρωινός καφές ήταν διευρυμένος και πέραν των δυο πρωταγωνιστών του επεισοδίου, μετείχαν και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Μπούρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης Ανδρέας Παπαμιμίκος, Θανάσης Σκορδάς και ο επικοινωνιακός σύμβουλος Γρηγόρης Τσιμογιάννης.

Το παρασκήνιο

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα συσκέψεων -απουσία της ηγεσίας του κόμματος- ηλεκτρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφαση να ματαιωθεί η εξόρμηση Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί εκ νέου τη συμπρωτεύουσα ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία. Το ζήτημα, «χρεώθηκε», κατά τις ίδιες πηγές στον Γραμματέα του Κόμματος, με κάποιους να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη ματαίωση της περιοδείας –πριν λίγες εβδομάδες- στα Ιωάννινα, αλλά και τη «χαλαρή υποδοχή» στην Καλαμάτα.

Το φιτίλι δεν άργησε να ανάψει, αφού η «κόντρα» των δυο ανδρών, φέρεται να έχει βάθος, με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο να εκτιμά πως ο Γιώργος Μουρούτης υπονομεύει την υποψηφιότητά του στην Αρκαδία.

Ο κ. Μουρούτης πάντως, λίγο μετά τη διάψευση του περιστατικού, άφηνε ενεργή ανάρτηση που του έκαναν στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, που έλεγε: «Μπράβο στο Γιώργο. Έχει πάρει το παιχνίδι πάνω του μιας που βλέπει πως οι περισσότεροι που πλαισιώνουν το Σαμαρά είναι νούμερα. Μόνο έτσι μπορεί να σώσει λίγο την παρτίδα και να μην διασυρθεί εντελώς ο πρόεδρος της ΝΔ. Έπρεπε από καιρό να είχε πάρει πρωτοβουλίες. Έστω και αργά, πήρε το παιχνίδι πάνω του. Κάτι θα καταφέρει μιας που είναι μακράν καλύτερος…»

Βόλτα στις γειτονιές του Καμμένου

Μετά την ένταση, το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε να καταλήξει στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών, που προβλέπει εξόρμηση του Προέδρου στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας και ομιλία το Σάββατο στις 19:00, στο κλειστό γυμναστήριο, Σταύρος Βενέτης, στο Αιγάλεω.

Η αλλαγή σχεδίου σχετίζεται εμφανώς με το δημοσκοπικό άλμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του κόμματος του Πάνου Καμμένου στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια

Ο Πάνος Καμμένος αποτελεί μάλιστα κοινό στόχο και «κόκκινο πανί», των στελεχών του κόμματος. Χθες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε εκδήλωση γραμματείας του κόμματος στη Ρηγίλλης, επιτέθηκε προς τον πρώην Υπουργό της ΝΔ –δίχως να τον κατονομάσει- λέγοντας πως: «Αυτοί που λένε να μην πληρωθεί ένα κομμάτι του χρέους να μην πάρουν στις εκλογές 10% όπως λένε. Να πάρουν 50% και μετά να πάνε στη Μέρκελ και να πουν γιατί δεν πληρώνουν. Να μην πάρουν μόνο 10% γιατί τότε θα λένε ότι πάλι φταίει η ΝΔ».