ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – «Καθαρή» εντολή με θρίαμβο στις εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – «Καθαρή» εντολή με θρίαμβο στις εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης: Σάρωσε σε όλη την Ελλάδα ο Κρητικός υποψήφιος – Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε «καθαρή» εντολή για ανανέωση στο ΚΙΝΑΛ και αντεπίθεση της άλλοτε μεγάλης σοσιαλιστικής παράταξης – Το στοίχημα της ενότητας και η επόμενη μέρα.

«Habemus presidentum»! Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιτέλους νέο πρόεδρο, νέο ηγέτη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με μια μεγαλειώδη νίκη και ποσοστά που ξεπερνούν τις προσδοκίες ακόμα και του πιο αισιόδοξου υποστηρικτή του, επικράτησε στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τα αποτελέσματα που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας δείχνουν θρίαμβο του Κρητικού υποψηφίου. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η γενέτειρα του κ. Ανδρουλάκη, που έδωσε στο «δικό της παιδί» ποσοστά που αγγίζουν ακόμα και το 75%.

Δεν είναι όμως μόνο η Κρήτη που δίνει τη νίκη στον νεαρό ευρωβουλευτή. Σε ολόκληρη την Επικράτεια, από τον Έβρο μέχρι τη Μάνη και από το Καστελλόριζο μέχρι τους Οθωνούς, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής, δίνουν μια αδιαμφησβήτητη νίκη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι σαφέστατα μια «καθαρή εντολή», ένα σάλπισμα αντεπίθεσης από την ίδια τη βάση του Κινήματος, από τους ψηφοφόρους που έδωσαν και στο παρελθόν μεγάλες νίκες στην άλλοτε μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη.

Εκτιμήσεις αναλυτών «βλέπουν» μια τελική επικράτηση του κ. Ανδρουλάκη με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 65%. Χαρακτηριστικό της σαρωτικής του νίκης έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Όπως τονίζουν εδώ και μέρες στενοί συνεργάτες του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει στο ΚΙΝΑΛ. «Βεβαίως και θα χαρούμε με τη νίκη, βεβαίως και θα δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Οι πανηγυρισμοί όμως και τα γλέντια θα πρέπει να τελειώσουν από την 13η Δεκεμβρίου», διαμηνύουν στο Newsbomb.gr συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Η αλήθεια είναι ότι βασικός στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη, από την επομένη κιόλας των εσωκομματικών εκλογών, θα είναι η ενότητα, η συνοχή και η κοινή «γλώσσα» στη Χαριλάου Τρικούπη. Βεβαίως, ο Γιώργος Παπανδρέου «δηλητηρίασε» με τη στάση του την εκλογική μάχη, επιχείρησε να πολώσει το κλίμα, ενώ δεν θα ξεχάσει κανείς πως όταν η Φώφη Γεννηματά μπήκε στο νοσοκομείο, ο ίδιος έσπευσε να ενημερώσει πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και το γεγονός ότι παρά τον πολιτικό πολιτισμό με τον οποίο κινήθηκε στην προεκλογική μάχη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε πολιτική σπίλωσης του αντιπάλου του, σε μια απόπειρα να… κοντύνει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν να υπονομεύσει την ενότητα και την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής.

Οι ψηφοφόροι όμως δεν «τσίμπησαν», απέδειξαν πως δεν έχουν «κοντή» μνήμη και έστειλαν – για μια ακόμη φορά – τον Γιώργο Παπανδρέου στο σπίτι του, διαμηνύοντας πως επιτέλους «χόρτασε» από οικογενειοκρατία, τυχοδιώκτες και «δεινόσαυρους» της πολιτικής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι βέβαιο πως δεν θα ρίξει «λάδι στη φωτιά», θα εμφανιστεί ενωτικός για το καλό της παράταξης, ζητώντας από όλους, ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο που επιχείρησαν να τον χτυπήσουν ακόμα και κάτω από τη μέση, πως είναι ευπρόσδεκτοι στο Κίνημα, πως η πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη δεν θα κλείσει γι’ αυτούς.

Η σοσιαλδημοκρστία στη χώρα, παρά τη δυσαρέσκεια, τη δυσπιστία και την αμφισβήτηση, έχει πλέον μια μοναδική ευκαιρία να αναγεννηθεί. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Να αναγεννήσει από τις στάχτες της τη μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη, να τραβήξει μια πορεία αυτόνομη, όπως τόνιζε πάντοτε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, να γίνει το ΚΙΝΑΛ ρυθμιστής των εξελίξεων και όχι «δεκανίκι» της δεξιάς ή της αριστεράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλες οι εξελίξεις και τα πρώτα αποτελέσματα στο live blog του Newsbomb.gr

Κυπαρισσία: Νεκρός στις φυλακές ο 39χρονος που κατηγορείτο ότι «τσιμέντωσε» τη Μόνικα