ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο θρίαμβος Ανδρουλάκη, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα στο live blog του Newsbomb.gr

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής
Intimenews

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με θρίαμβο του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Κίνημα Αλλαγής.

Σήμερα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, με 206.180 από τις 270.000 - που ψήφισαν στον πρώτο γύρο - να προσέρχονται στις κάλπες έτσι ώστε να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Οι υποψήφιοι για τον δεύτερο γύρο ως γνωστόν ήταν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΠΑ, 840 κάλπες στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για 819 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα λειτούργησαν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Δεν έλειψαν και κάποια προβλήματα από την εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, στον Β’ γύρο. Τρία εκλογικά τμήματα έμειναν εκτός, καθώς υπήρξαν δυσλειτουργίες και για να μην υπάρξει θέμα με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, έμειναν οριστικά εκτός διαδικασίας. Τα εκλογικά τμήματα που δεν λειτούργησαν, εν τέλει, ήταν αυτά της Ερέτριας, της Αλεξανδρούπολης και της Αγίας Παρασκευής.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αποτελέσματα: Ξεκάθαρο προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη

Από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr μετέφεραν τον παλμό των ψηφοφόρων με βίντεο, εικόνες και ζωντανές συνδέσεις. Ταυτόχρονα οι αρθρογράφοι και οι πολιτικοί συντάκτες του site αναλύουν διαρκώς όλες τις προγνώσεις και μεταδίδουν τις εκτιμήσεις των δυο στρατηγείων του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Από τις 19:30, όταν και έκλεισαν οι κάλπες, το Newsbomb.gr μετέφερε τα αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, στους μεγάλους Νομούς, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια σε πραγματικό χρόνο.

Τα πρώτα στοιχεία από τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, έδειξαν σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Κρητικός υποψήφιος είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και εν τέλει έφτασε σε έναν εκλογικό θρίαμβο ο οποίος σηματοδότησε και την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Όλα όσα έγιναν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ