ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Τι δείχνουν τα πρώτα ψηφοδέλτια που βγήκαν από τις κάλπες

Για μεγάλη νίκη πηγαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Στο 38% των ψήφων, που έχουν καταμετρηθεί, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται τμήματα από Αθήνα και Κρήτη είναι μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 69%, έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου.

Βεβαίως το ποσοστό ενσωμάτωσης είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, τα πρώτα ψηφοδέλτια που βγαίνουν από τις κάλπες σε ολόκληρη την Επικράτεια δείχνουν σαφές προβάδισμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, τη δυτική Μακεδονία, την δυτική Ελλάδα και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει σαρωτικές διαφορές έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι προφανές πως το πολιτικό κεφάλαιο του Γιώργου Παπανδρέου ολοκληρώνεται με μια ηχηρή ήττα και μάλιστα από έναν υποψήφιο που συμβολίζει το νέο, την ανανέωση, την στροφή του Κίνηματος Αλλαγής και της Σοσιαλιστικής παράταξης προς το μέλλον.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κίνηματος έστειλαν σαφές μήνυμα πως, η οικογενειοκρατία, οι «δεινόσαυροι» και τα βαρίδια που τόσα χρόνια κάνουν κακό και μόνο κακό στο Κίνημα, πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουν τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ο πολιτικός που θα κληθεί να δώσει αέρα ανανέωσης στη μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη και δυναμική για να πρωταγωνιστήσει ξανά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30 και ξεκίνησε η καταμέτρηση, με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr να αναφέρουν πως το μεγάλο φαβορί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, με το αποτέλεσμα να δείχνει αδύνατον να «σπάσει».

Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι είναι έτοιμοι να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες μόλις το αποτέλεσμα «κλειδώσει» υπέρ του Κρητικού υποψηφίου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αποτελέσματα: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο Newsbomb.gr

Από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr σας μεταφέρουν τον παλμό των ψηφοφόρων με βίντεο, εικόνες και ζωντανές συνδέσεις. Ταυτόχρονα οι αρθρογράφοι και οι πολιτικοί συντάκτες του site αναλύουν όλες τις προγνώσεις και θα μεταδίδουν τις εκτιμήσεις των δυο στρατηγείων του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, το Newsbomb.gr σας μεταφέρει τα αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, στους μεγάλους Νομούς, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια σε πραγματικό χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.225 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 90 θάνατοι και 708 διασωληνωμένοι

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλες οι εξελίξεις και τα πρώτα αποτελέσματα στο live blog του Newsbomb.gr

Κυπαρισσία: Νεκρός στις φυλακές ο 39χρονος που κατηγορείτο ότι «τσιμέντωσε» τη Μόνικα

Formula 1: Επικό! Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο - Δείτε το φινάλε (vid)