ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης σε Σάντσες στη Σύνοδο του PES: Σταματήστε να οπλίζετε τη Τουρκία

Ανδρουλάκης Σάντσεθ Τουρκία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τον Ισπανό πρωθυπουργό να μπει τέλος στον οπλισμό της Τουρκίας.

Το ζήτημα της Ισπανοτουρκικής συμφωνίας, μέσω της οποίας η Μαδρίτη εξοπλίζει την Άγκυρα πουλώντας της όπλα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, έθεσε και εντός της αίθουσας που συνεδρίαζαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, η νέα επίθεση εναντίον της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε ενώπιον του πρωθυπουργού της χώρας της Ιβηρικής, Πέδρο Σάντσες, ο οποίος είναι και εκείνος που πρόσφατα επέκτεινε παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την ανάγκη για επιβολή εμπάργκο όπλων προ τη Τουρκία.

Τετ α τετ με Σολτς

Μέσα σε καλό κλίμα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Καγκελάριος και αντίστοιχα ο Όλαφ Σολτς για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες.

androulakis-solts.jpg
Συνάντηση Ανδρουλάκη - Σολτς.Γραφείο Τύπου Νίκου Ανδρουλάκη

Ανδρουλάκης στους PES: Δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία

Νωρίτερα, κατά την είσοδο του στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES),ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον εξοπλισμό της Τουρκίας από ευρωπαϊκά κράτη.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

«Όσον αφορά την τοποθέτηση μου, θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό.»

Συνάντηση με την επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Κατά τη συνάντησή τους στο ετήσιο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πως είναι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξη επιστρέφει. Οι δυο τους, συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κοινής εκδήλωσης στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανδρουλάκης Πέρεθ
Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με την επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.Γραφείο Τύπου Νίκου Ανδρουλάκη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα: Καταγγελία πρώην εργαζόμενης-Γνώριζαν ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι παρενοχλητής

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Στάθης Παναγιωτόπουλος; Η σχέση του με τους Deep Purple

Συντάξεις: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 3 εκατ. ασφαλισμένους - Ποιους αφορά

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια