ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη, υπό τον Κ. Μητσοτάκη, για τη βία στον αθλητισμό - Τα τρία επίπεδα των αποφάσεων

Μητσοτάκης Θεοδωρικάκος σύσκεψη
Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη οπαδική βία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεκινούν αύριο αλλεπάλληλες συσκέψεις, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων για την οπαδική βία και την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα και θα κινηθούν σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των αθλητικών λεσχών, ενώ το δεύτερο την ενδεχόμενη αναβάθμιση ποινών και κυρώσεων, όπου απαιτείται. Το τρίτο επίπεδο αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και UEFA και στο οποίο υπάρχουν ρυθμίσεις για θέματα οπαδικής βίας.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr, στις συσκέψεις θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Κώστας Τσιάρας.

Σημειώνεται ότι δεν αναμένονται ανακοινώσεις άμεσα, ωστόσο η δολοφονία του 19χρονου Άλκη έχει κινητοποιήσει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς αναμένεται να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σπιράλ της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: Γιατί ήθελαν «χτύπημα» στην έδρα του Άρη