ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το σπιράλ της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: Γιατί ήθελαν «χτύπημα» στην έδρα του Άρη

Το σπιράλ της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: Γιατί ήθελαν «χτύπημα» στην έδρα του Άρη
google earth

Στο συμπέρασμα ότι ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη είχε κατοπτεύσει και «χαρτογραφήσει» μαζί με τους συνεργούς του τους δρόμους γύρω από το γήπεδο του Άρη στο Χαριλάου, καταλήγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

«Γνώριζαν ακριβώς από ποιο δρόμο θα φτάσουν στο σημείο και πως θα φύγουν. Πότε θα χωριστούν τα δύο αυτοκίνητα αλλά και την επικινδυνότητα του σημείου, λόγω της παρουσίας αντίπαλων οπαδών σε μαγαζιά της περιοχής», λέει αστυνομική πηγή.

Γιατί ήθελαν, όμως, να επιτεθούν εκεί; Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι -όπως είχε κάνει ο 23χρονος και το Μάρτιο του 2019- ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στους «αντιπάλους» του, στο πλαίσιο μίας νοσηρής λογικής από την οποία εμφορούνται οι χούλιγκαν. Επέλεξε μαζί με τους συνεργούς του να επιτεθεί οργανωμένα και με μαχαίρια σε έναν δρόμο που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δίπλα από μαγαζιά που αποτελούν διαχρονικά στέκια οπαδών του Άρη. Οι χούλιγκαν ήθελαν να στείλουν το «μαύρο» από κάθε άποψη μήνυμα ότι μπορούν να κάνουν επιθέσεις στην «έδρα» των «εχθρών» τους.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «στο νοσηρό πόλεμο των χούλιγκαν, που μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ‘μετράει’ η επίθεση στην έδρα του αντιπάλου».

Οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν βρεθεί στο Χαριλάου και τον περασμένο Μάρτιο (2021), με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες συμπλοκές με οπαδούς του Άρη. Καδρόνια, φωτοβολίδες, σπασμένα αυτοκίνητα, συνέθεσαν το σκηνικό στην περιοχή. Μάλιστα, οι συμπλοκές είχαν καταγραφεί τότε και σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στο Χαριλάου «φορτωμένοι» με πολεμοφόδια. Έγιναν αντιληπτοί από οπαδούς του Άρη και τότε ξέσπασε η «μάχη».

Οι Αρχές είχαν θεωρήσει τότε ότι η επιδρομή των οπαδών του ΠΑΟΚ ήταν «απάντηση» στο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που είχε σημειωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2021 στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου οπαδοί του Άρη πυροβόλησαν και τραυμάτισαν με πιστόλι δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών Γάζη και Πλαστήρα δεν είχε καμία σχέση με τις ομάδες των οργανωμένων οπαδών της Θεσσαλονίκης. Αυτό δείχνει στης Αρχές ότι ο 23χρονος και οι συνεργοί του δεν ήθελαν να επιτεθούν σε κάποιον συγκεκριμένο «αντίπαλο» που ενδεχομένως γνώριζαν από κάποιο προηγούμενο επεισόδιο. Αυτό που ήθελαν, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ήταν να κάνουν μία επίθεση που θα «διαφημιζόταν» στη συνέχεια στους κόλπους των χούλιγκαν ως «χτύπημα» στην έδρα του Άρη.

Ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου, η έρευνα φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο. Αναζητούνται ακόμα τουλάχιστον πέντε άτομα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία είναι το άτομο που μαχαίρωσε τέσσερις φορές τον άτυχο Άλκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βέβαιο για τον 23χρονο είναι ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν είναι αυτός που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδεσμοι οπαδών: «Λουκέτο» σε όσους λειτουργούν παράνομα - Σφίγγει ο κλοιός για τους χούλιγκαν

Σύνδεσμοι οπαδών: «Οπλοστάσια» ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. σε τέσσερις ελέγχους