ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Παπούλιας: Στους Έλληνες αξίζει πραγματική Ανάσταση

Κ. Παπούλιας: Στους Έλληνες αξίζει πραγματική Ανάσταση

Το στρατόπεδο της Β' μοίρας καταδρομών στη Νάουσα επισκέφτηκε σήμερα ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εύχομαι πολύ γρήγορα να γιορτάσουμε την πραγματική Ανάσταση, που την περιμένει και την αξίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος έδωσε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ο κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Β. Σώματος Στρατού Κωνσταντίνο Τόπη, στο πασχαλινό γεύμα που δόθηκε στο στρατόπεδο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις πάντοτε προμαχούν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα των συνόρων, τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Αναφερόμενος στη σημερινή «κρίσιμη περίοδο όχι μονάχα για την οικονομική κρίση, αλλά γενικότερα στην περιοχή», τόνισε, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυήτριες όλων των ιδανικών και οραμάτων του Ελληνισμού».

«Είναι όμως για μένα που υπηρέτησα και πολλά χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, και το διπλωματικό μέσο για να διατηρηθούν ισορροπίες στο διεθνές επίπεδο, για να μην αναγκαστούμε κατόπιν πιέσεως να υποχωρήσουμε, για να μην εκμεταλλευθούν δόλια οι αντίπαλοί μας ότι είμαστε σε αδυναμία.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε αδυναμία. Είναι με υψηλό φρόνημα, με άριστη εκπαίδευση, έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της Ελλάδος», σημείωσε ο πρώτος πολίτης της χώρας.