ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 5.5% η διαφορά

Δημοσκόπηση Prorata: Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 5.5% η διαφορά
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης

Δημοσκόπηση Prorata: 76% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή

Τη μείωση της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες, την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση αποκομίζει, μεν, κέρδη, αλλά όχι με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στα δύο κόμματα αγγίζει το 5.5%. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας για τον μήνα Μάρτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% και καταγράφει ποσοστό 12%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 καταγράφεται στο 2%.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται προβληματισμένοι στο μέτωπο της ακρίβειας.

76% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Προβληματισμό θα πρέπει να προκαλέσουν και οι απαντήσεις των πολιτών όσον αναφορά τα συναισθήματα που τους διακατέχουν. Και αυτά είναι η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%. Δείκτες ιδιαίτερα αυξημένοι σε σχέση με προηγούμενη έρευνα πριν από περίπου έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Πες μας τη Γνώμη σου: Μακρόν ή Λεπέν; Ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας;