Ε. Βενιζέλος: Αυτές είναι οι προγραμματικές δεσμεύσεις μας (video)

Newsbomb

Το ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και της Στρατηγικής της Αυτοδύναμης Ελλάδας παρουσίασε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος του τόνισε πως: «Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το μνημόνιο και την εξάρτηση να έχει επιτευχθεί το αργότερο σε τρία χρόνια. Στόχος μας είναι σε τρία το αργότερο χρόνια η Ελλάδα να είναι ένα δημοσιονομικά αυτάρκες και θεσμικά ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης».

Στην συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε τις τρεις θεμελιώδεις πολιτικές προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί η έξοδος από το Μνημόνιο:

«Η πρώτη προϋπόθεση είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό. Να υπάρξει σαφής απόφαση, καθαρή εντολή, νομιμοποίηση. Το ζήτημα δεν είναι να διαμορφωθεί όπως και να ‘ναι μία κυβερνητική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να επιτευχθεί ο εθνικός, πολιτικός και κοινωνικός συναγερμός, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης, των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Και φυσικά, η τρίτη πρόταση, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, η προγραμματική συμφωνία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων όπως ακριβώς την περιέγραψα προηγουμένως, με προγραμματικό θεμέλιο το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που προτείνω σήμερα».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved