ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Μήνυμα αισιοδοξίας η πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές

Φοιτητικές εκλογές
Σε σύνολο 259 συλλόγων ψήφισαν 51.890 φοιτητές
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Μετά από 36 χρόνια, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη πανελλαδικά σε σύνολο 259 συλλόγων, στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη (18/05/2022). 

«Μήνυμα αισιοδοξίας» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το μήνυμα των φοιτητικών εκλογών, με την Πανσπουδαστική να αναδεικνύεται πρώτη δύναμη μετά το 1986, είναι μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να καταπνίξει τη φωνή των φοιτητών. Τα κόκκινα γαρίφαλα στις κάλπες είναι μήνυμα ελπίδας, ότι οι φοιτητές με τη συλλογική τους δράση, θα επιβάλλουν το δίκιο τους για τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη».

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η Πανσπουδαστική, σε σύνολο 259 συλλόγων ψήφισαν 51.890 φοιτητές. Τα λευκά ήταν 1.266 και τα άκυρα 1.976.

- Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» λαμβάνει: 16.684 ψήφους και 33,43%.

- Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.807 ψήφους και 27,66%.

- Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 5.056 ψήφους και 10,13%.

- Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.267 ψήφους και 2,54%.

- Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.992 ψήφους και 10%.

- Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους και 5,29%.

- Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους και 8,41%.

Η Πανσπουδαστική κατέλαβε την πρώτη θέση στα περισσότερα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στην Αττική είναι πρώτη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο Πάντειο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Γεωπονικό, στην Ανώτατη Σχολή Κάλων Τεχνών (ΑΣΚΤ) και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Επίσης, είναι πρώτη δύναμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στα Πανεπιστήμια Πατρών, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Κρήτης και Ιονίου.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες φοιτητικές παρατάξεις δίνουν πρώτη την Πανσπουδαστική. Το αποτέλεσμα αμφισβητεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ισχυριζόμενη ότι «η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- "φαντάσματα", τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια» η Πανσπουδαστική.

Διαβάστε επίσης:

Φοιτητικές εκλογές 2022: Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου για τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων