ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διερευνητική στον Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης

Διερευνητική στον Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης

Ξεκινά σειρά επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του κ. Πάνου Καμμένου

Διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς.

«Ο ελληνικός λαός έστειλε το μήνυμά του. Πήραμε την εντολή. Προχωρούμε σε διερευνητικές εντολές», η δήλωση Σαμαρά, απευθυνόμενος προς τον Κάρολο Παπούλια, κατά την είσοδό του, στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά αναχώρησε με το αυτοκίνητο για το γραφείο του στη Βουλή, όπου λίγο μετά τις 4 μ.μ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για περίπου 15 λεπτά. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα ενώ σε δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε μια συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κομμα του δεν θα επαναφέρει από το παράθυρο αυτό που ο λαός απέρριψε από την πόρτα.

tsipras_samaras_1

Στις 5 μ.μ. ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για διάστημα περίπου 15 λεπτών. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, η συνάντηση έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα και εξέθεσε στον κ. Σαμαρά τους πέντε όρους του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

venizelos_samaras_3

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη, χωρίς αποτέλεσμα.

«Μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

«Όχι» στην πρόσκληση του κ. Σαμαρά για συνάντηση έχει πει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, ενώ δεν υπήρξε πρόσκληση στον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Επίσης, δεν αναμένεται συνάντησή του με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Δεδομένης της δυσκολίας του εγχειρήματος, δεν αποκλείεται, ο Αντώνης Σαμαράς, να προβεί το βράδυ σε δήλωση επιστροφής της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον ΠτΔ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει τη χώρα, πιο κοντά στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, πιθανότατα, στα μέσα Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο λόγος στον Παπούλια

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα

Απορρίπτει ο Τσίπρας την πρόταση Σαμαρά

Πέντε όρους έθεσε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά