ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίπτει ο Τσίπρας την πρόταση Σαμαρά

Απορρίπτει ο Τσίπρας την πρόταση Σαμαρά

«Όχι» στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με δήλωσή του από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την πρόταση του κ. Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς «για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας».

«Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα που προβλέπει.

«Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως την ονομάζει ο κ. Σαμαράς, αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του δεν συνιστούν σωτηρία αλλά τραγωδία για το λαό και τον τόπο. Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και τις δυνατότητες που διαμορφώνονται μετά την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Δεν θα επαναφέρουμε τώρα από το παράθυρο αυτό που έδιωξε από την πόρτα ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του», επισήμανε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα επιχειρήσει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης, «πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, για να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση».

Παράλληλα, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς όλους, να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν στη λήψη νέων βάρβαρων μέτρων μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Να μην διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών. Ήρθε η ώρα να λάβουν αυτοί το μήνυμα του λαού κι όχι ο λαός τους συνήθεις εκβιασμούς τους. Και το μήνυμα του λαού προς την ευρωπαϊκή ηγεσία είναι σαφές. Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό και απορρίπτεται και από τους λαούς της Ευρώπης. Ήρθε η ώρα να αποσυρθεί», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα