Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα (26/09), τη δημιουργία του κόμματός του με την ονομασία «ΠΑΤΡΙΔΑ» (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής), με αντιπρόεδρο το πρώην στέλεχος της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου.
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή
3'

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική βάση του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το κόμμα πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέδριο και θα ανακοινώνει κάθε εβδομάδα ένα υποψήφιο.

«Αυτό που είχε το κόμμα είναι συνέπεια, όσα λέγαμε στο παρελθόν εξακολουθούμε να λέμε και σήμερα», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σύνθημα του κόμματος:

«Το σύνθημα είναι «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία», διότι η αριστεροποιημένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν να κάνουν μόνο με εθνικά θέματα, με ζητήματα εποικισμού, ισλαμικής εισβολής και αντικατάστασης πληθυσμού. Το «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» είναι ένα σύνθημα το οποίο είναι από τα τέλη του 19ου αιώνα, το σφετερίστηκε η επταετία και του άφησε την αρνητική επίγευση. Η πατρίδα και η θρησκεία είναι πράγματα που αγαπάμε, η οικογένεια για εμάς είναι το κύτταρο όλων των κοινωνιών που θέλουν να προκόψουν».

«Δεν θα στηρίξουμε σε τίποτα την ΝΔ»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε λόγο για αφύπνιση της Ευρώπης με αφορμή τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ιδεολογική του διαφωνία με την ΝΔ: «Δεν μπορείς να συμβιβάσεις τους πολεμίους της πολιτικής του Μαξίμου με τους απολογητές της. Διαφωνήσαμε ως προς δύο τινά: πρώτον, μας έλεγαν με εσωτερικές οδηγίες να μην τολμήσουμε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί και το κόμμα μας είναι συντηρητικό. Το δεύτερο, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε μόνοι, αλλά καλύτερα έτσι, για να ξέρει καθένας τι θα επιλέξει. Εμείς δεν προτιθέμεθα να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε τίποτα».

«’Έχουμε να εκφράσουμε ένα κόσμο, την αντίθεση σε πολιτικές σοσιαλιστικές στην οικονομία, τη φορολογία, τα επιδόματα, τη λαθρομετανάστευση, τον ισλαμικό εποικισμό που βάζει μπροστά οποιεσδήποτε μειονότητες. Εννοώ ότι μπαίνει κάθε μέρα – ενώ λένε ότι φυλάσσονται τα σύνορα καλύτερα – το ισοδύναμο ενός χωριού μουσουλμάνων στη χώρα, οι οποίοι παίρνουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και επιδόματα, που σημαίνει ότι επιβαρύνεται δημοσιονομικά η χώρα».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως «θα πρέπει να μαζευτούν σε ένα χώρο, ούτως ώστε να μην είναι στην χώρα ανεξέλεγκτοι. Είναι παντού και έχουν δημιουργήσει κοινότητες που ζητούν να αλλάξουν τους τρόπους, τα ήθη και τους κανόνες που διέπουν τη ζωή μας σε αυτή τη χώρα».

«Δεν ταυτιζόμαστε με την Χρυσή Αυγή»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε πως δεν υπάρχουν κοινά σημεία του κόμματός του με την Χρυσή Αυγή.

«Καταδικάζω απόλυτα την Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε τα ίδια επιχειρήματα, μπορεί να λέμε σε κάποια πράγματα τα ίδια λογικά, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε. Ποιος σας είπε ότι δεν θέλουμε το μουσουλμανάκι στο σχολείο; Κάθε παιδί πρέπει να παίρνει παιδεία, κάθε παιδί, όπου και να βρίσκεται. Με το πρόσχημα ενός παιδιού το γεγονός ότι μας έχουν έρθει εκατοντάδες χιλιάδες μαντραχαλάδες που θέλουν να επιβάλλουν άλλα ήθη, άλλους κανόνες από αυτούς που ξέραμε μέχρι τώρα. Βεβαίως να κλείσουν τα σύνορα, όχι μόνο να κλείσουν, αλλά να υπάρχουν και κλειστά κέντρα, όπου όποιος εισβάλει στη χώρα να παραμένει εκεί».

Στη συνέχεια ο πολιτικός αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως αποτελεί παράδειγμα.

«Είναι χριστιανός ορθόδοξος, μιλάει ελληνικά, έχει πάει στρατό, αγαπάει τη σημαία, ψάλλει τον εθνικό ύμνο. Έχετε δει αυτούς που σφάζονται και σφάζουν στους δρόμους της Αθήνας να έχουν αυτή τη στάση που έχουν ο Γιάννης και τα αδέρφια του;», δήλωσε στο MEGA.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε τη θέση πως το πολιτικό Ισλάμ δεν μπορεί να αφομοιωθεί στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή