ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινωνική Συμφωνία: Προκλητική και προσβλητική η παρέμβαση Μέρκελ

Κοινωνική Συμφωνία: Προκλητική και προσβλητική η παρέμβαση Μέρκελ

«Το δημοψήφισμα αποφασίζεται από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα θεσμικά όργανα και όχι καθ' υπόδειξη ξένων παραγόντων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμφωνία αναφορικά με την «πρόταση της Γερμανίδας Καγκελάριου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Το κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Κατσανίδη κάνει λόγο για "προκλητική" και "προσβλητική" παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

«Το δημοψήφισμα αποφασίζεται από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα θεσμικά όργανα και όχι καθ' υπόδειξη ξένων παραγόντων. Επίσης δεν μπορεί να διεξαχθεί αυτή τη στιγμή διότι κατά το Σύνταγμα η απόφαση λαμβάνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία όμως διαλύεται εν όψει των εθνικών εκλογών», επισημαίνει η Κοινωνική Συμφωνία.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η κα Μέρκελ πολέμησε λυσσαλέα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, τον περασμένο Οκτώβριο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την έγκριση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Ας μας αφήσει τώρα ήσυχους να επιτελέσουμε το καθήκον μας.