ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επί 40 λεπτά τα έλεγαν Βενιζέλος - Ολάντ

Επί 40 λεπτά τα έλεγαν Βενιζέλος - Ολάντ

Περί τα 40 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Η έκτακτη συνάντηση των δύο ανδρών αιφνιδίασε, όπως έγινε όμως γνωστό στη συνέχεια, είχε προηγηθεί επαφή χαμηλότερων κλιμακίων προκειμένου να κανονιστεί.

Αρχικά Βενιζέλος και Ολάντ, είχε προγραμματιστεί να συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μετά τη σφοδρή ενόχληση όμως που προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσίπρα στο Γάλλο πρόεδρο, προτιμήθηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση μέσω μιας συνάντησης νωρίτερα στο Παρίσι και όχι στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες θα βρεθούν αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα παρευρεθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Φρανσουά Ολάντ θεωρείται σημαντική, καθώς το ζητούμενο για τον Γάλλο πρόεδρο ήταν να αποστείλει καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.