ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τις υποκλοπές με τα εξοπλιστικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει τις υποκλοπές με τα εξοπλιστικά
Ο Αλέξης Τσίπρας.
Intime News

ΣΥΡΙΖΑ: Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως τους έχει προκαλεί μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να τους επιτεθεί, και μάλιστα σφοδρότατα, για τη θέση τους σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, μέσα από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τα εξοπλιστικά προγράμματα - «μαμούθ» που υπέγραψε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνδέει εμμέσως, πλην σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται διεξοδικά στο ζήτημα κατά τη χθεσινή του ομιλία, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επί της ουσίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε τη σκυτάλη από τους βουλευτές του κόμματος του, που την Πέμπτη είχαν καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για το εν λόγω θέμα.

«Είναι άραγε στα αλήθεια ο διευθυντής εξοπλισμών υπό παρακολούθηση; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός, που κρύβεται, να το διαψεύσει δημόσια και καθαρά; Θα ζητήσει άραγε από την ΑΔΑΕ να μας διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κ. Κοντολέωντα, που ήταν και είναι υπό την δική του πολιτική ευθύνη;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να «κυκλώσει» το Μέγαρο Μαξίμου με την πληροφορία ότι ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος κ. Αλεξόπουλος, βρίσκονταν υπό καθεστώς παρακολούθησης. Το ερώτημα είναι γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει τόσο πολύ στην συγκεκριμένη ιστορία.

Η απάντηση βρίσκεται και πάλι σε μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, από τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή. «Επειδή η χώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά στο παρελθόν τέτοιες ιστορίες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εννοώντας, φυσικά, πως σε αντίστοιχα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, φτάσαμε στην καταδίκη δύο πρώην υπουργών Άμυνας.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως τους έχει προκαλεί μεγάλο προβληματισμό το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να τους επιτεθεί, και μάλιστα σφοδρότατα, για τη θέση τους σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, μέσα από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Μάλιστα, σημειώνουν πως αυτή την άποψη την εκφράζουν εδώ και χρόνια.

Όμως, την επίθεση τη δέχθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε. «Αναρωτιέμαι άραγε προχθές τι ήταν αυτό που την προκάλεσε; Το μόνο νέο στοιχείο που έχει προστεθεί στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι, στις αποκαλύψεις των ημερών, ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών βρίσκεται και ο καθ’ ύλην αρμόδιος διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος κ. Αλεξόπουλος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με απλά λόγια, υπονόησε πως οι υποκλοπές συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν, κάνοντας λόγο για ζητήματα εθνικής ασφάλειας, για τα οποία η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει. Άλλωστε, θεωρεί ότι αν ευσταθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες περί παρακολούθησης του κ.Αλεξόπουλου, τότε βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης επικίνδυνης για την εθνική άμυνα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Economist: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών πλήττει την ελληνική κυβέρνηση»

Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στις υποκλοπές

Αλέξης Τσίπρας: Άπλετο φως για τις υποκλοπές - Ένοχος ο Μητσοτάκης