ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Manama forum - Δένδιας: Διατύπωσα ξανά τις πάγιες ελληνικές θέσεις

Manama forum - Δένδιας: Διατύπωσα ξανά τις πάγιες ελληνικές θέσεις
Ο Νίκος Δένδιας με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly
Twitter

Ο Νίκος Δένδιας πήγε στο Μπαχρέιν για το ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue», όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ομολόγους του και να συζητήσει.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, James Cleverly, και της συμμετοχής του στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε δηλώσεις για τα όσα συζητήθηκαν.

Η δήλωση:

«Κατ’αρχάς είχα σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, τον κύριο James Cleverly. Τον είχα συναντήσει ως Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Truss, τον ξανασυναντώ ως Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Sunak.

Κάναμε μια κατόπτευση της κατάστασης μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και των θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Σαχέλ, στη Βόρειο Αφρική, στην περιοχή του Κόλπου. Από εκεί και πέρα, είχα την ευκαιρία στο πλαίσιο του «Manama Dialogue» να διατυπώσω ξανά, στο πάνελ που συμμετείχα, τις πάγιες ελληνικές θέσεις τόσο για την κατάσταση στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέλλον της περιοχής.»

«Οι σχέσεις μας με το Μπαχρέιν είναι ιστορία επιτυχίας»

Ο κ. Δένδιας πήγε στο Μπαχρέιν για το ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue». Για τη συνάντηση με τον ομόλογό του έγραψε νωρίτερα πως ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο.

«Ήταν για μένα σήμερα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο του «Manama Dialogue». Είχα την τιμή μαζί με τον ομόλογό μου να υπογράψουμε δυο Συμφωνίες μεταξύ του Βασιλείου του Μπαχρέιν και της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τη συνεργασία των Διπλωματικών Ακαδημιών και για τα διπλωματικά διαβατήρια, ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών μας.

Επίσης, στη διμερή συνάντηση κάναμε μια μακρά ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Προετοιμάζω την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν και την υπογραφή επίσης άλλων οκτώ Συμφωνιών ανάμεσα στο Βασίλειο και την Ελληνική Δημοκρατία. Και από εκεί και πέρα, είχαμε μια συνολική κατόπτευση του κόσμου: τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά επίσης, τα προβλήματα στην Αφρική, στην υποσαχάρια Αφρική, στον Αραβικό Κόλπο. Και γενικά κάναμε μια πλήρη ανάλυση.

Είχα δε την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την τουρκική προκλητικότητα.

Καταλήγω λέγοντας ότι οι σχέσεις μας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν και με τις χώρες του Κόλπου είναι μια ιστορία επιτυχίας. Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό δεσμό, έναν δεσμό που επιτρέπει τις αμοιβαίες επενδύσεις και την επικοινωνία μεταξύ των λαών μας».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκος Δένδιας: Οι σχέσεις μας με το Μπαχρέιν είναι ιστορία επιτυχίας

Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Εμμανουέλ Μακρόν

Δένδιας: Στενές οι συμμαχικές σχέσεις με τη Γαλλία