ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Διπλωματικό φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Διπλωματικό φιάσκο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία»

Δηκτική ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «διπλωματικό φιάσκο» σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αλβανία, με αφορμή τόσο την ακύρωση της επίσκεψης στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας, όσο και για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα που προηγήθηκαν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: "ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα". Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ' υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν "καιρικών συνθηκών" στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου.

Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας "συγγνώμη" την αναφορά Ράμα πως "δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα" η δήλωσή του ότι η χώρα μας "εξαπάτησε την ΕΕ" για να ενταχθεί σε αυτήν.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».