ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θερμή υποδοχή Δένδια στο Άγιο Όρος

Επίσκεψη Δένδια
Επίσκεψη Δένδια στο Άγιο Όρος
Twitter

Τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια υποδέχτηκε στις Καρυές η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, την Τετάρτη (28/12/2022).  

Ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αθωνική Πολιτεία από το 2011.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε μια μικρή περιπέτεια στον αέρα, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών, το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών και τελικά προσγειώθηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής του στον Ι. Ν. Πρωτάτου, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε απευθυνόμενος στα μέλη της Ιεράς Κοινότητας:

«Σεβαστοί Αντιπρόσωποι, Μέλη της Ιεράς Κοινότητας, ειλικρινώς και εκ βάθους καρδίας αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή σας στην υποδοχή μου.

Παρακαλώ επιτρέψτε μου, ως ταπεινός προσκυνητής, να ζητήσω τις ευχές και τις προσευχές σας. Μεταφέρω, ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του Πρωθυπουργού και των μελών της Κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές.

Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία.

Είμαι βέβαιος ότι δεν διαφεύγουν της προσοχής σας, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας σας, οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται.

Η παρουσία μου σήμερα κοντά σας δίνει την ευκαιρία να ενστερνιστώ ακόμη βαθύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες σας. Να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν. Να σταθώ δίπλα σας, με τις ασήμαντες δυνάμεις μου, και να προσπαθήσω μαζί σας.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να αποδείξω με πράξεις και με έργα αυτό που αισθάνομαι για την εξαίσια αυτή Χερσόνησο του Άθω και τους οικιστές της. Και πάλι εκ καρδίας σας ευχαριστώ».

Διαβάστε επίσης:

Άγιον Όρος: Περιπέτεια στον αέρα για τον Νίκο Δένδια

Πυρά Νίκου Δένδια: «Η Τουρκία έχει επιλέξει τον ρόλο του ταραξία»

Δένδιας: Ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και συνεργασία με τον τουρκικό αναθεωρητισμό δεν συμβαδίζουν