ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Δένδιας: Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Απόλυτα ικανοποιημένος μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας των επαφών του κατά σειρά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζοκ.

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος μετά τη σημερινή επίσκεψη μου στο Κράτος του Ισραήλ. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, τον Υπουργό Εξωτερικών, Eli Cohen, τον Πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Isaac Herzog», είπε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Υπήρξε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων. Κρατάω, όμως, κατ’ αρχάς, το πιο σημαντικό: τη σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Μια δήλωση που έγινε με σαφήνεια και on camera.

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια ευρύτατη ταύτιση σε μια σειρά από θέματα, στα θέματα μεταφοράς ενέργειας, στα θέματα αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας με καταμερισμό στους διάφορους τομείς, το οποίο νομίζω αποτελεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Δένδιας.