ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: «Θα έκανε το ίδιο σε άνδρα;» - Επιμένει ο Γιώργος Βαρεμένος για το επεισόδιο

Άννα Καραμανλή: «Θα έκανε το ίδιο σε άνδρα;» - Επιμένει ο Γιώργος Βαρεμένος για το επεισόδιο
Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην Άννα Καραμανλή και τον Γιώργο Βαρεμένο
Glomex/ΣΚΑΪ

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον Γιώργο Βαρεμένο και την Άννα Καραμανλή, μετά το άγριο επεισόδιο στον ΣΚΑΪ. 

Συνεχίζεται η κόντρα για το επεισόδιο με τον Γιώργο Βαρεμένο και την Άννα Καραμανλή που έγινε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, επανέλαβε τη σεξιστική και βίαιη επίθεση του Γιώργου Βαρεμένου σε βάρος της, με νέες της δηλώσεις.

Η ίδια δηλαδή ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha, ότι «προφανώς είναι μία βίαιη, σεξιστική συμπεριφορά από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί, επειδή ο άλλος διαφωνεί, να σηκώνει το χέρι και να αρπάζει τα χαρτιά και μετά να στα πετάει στα μούτρα. Αυτά δεν συνάδουν με έναν βουλευτή που είναι στο δημοκρατικό τόξο. Αυτό θυμίζει άλλες εποχές. Που θα σταματήσει όλο αυτό, ας πούμε;».

Μάλιστα, η Άννα Καραμανλή συμπλήρωσε: «Αν βάλετε να δείτε το βίντεο, επειδή ταράχτηκα πάρα πολύ, παίρνω τα χαρτιά μου και βάζω το κινητό από κάτω. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνούμε, διαφωνούμε με επιχειρήματα, με λόγια και όχι με πράξεις. Ούτε αρπάζουμε από τα χέρια, ούτε τσαλακώνουμε, ούτε τα πετάμε στα μούτρα. Αυτά δεν είναι συμπεριφορές, κατά τη δική μου γνώμη».

Επιμένει ο Γιώργος Βαρεμένος για το επεισόδιο με την Άννα Καραμανλή

Ο Γιώργος Βαρεμένος, πάντως, επιμένει για την προκλητική του συμπεριφορά απέναντι στην Άννα Καραμανλή. Με νέες του δηλώσεις στον Alpha «δικαιολόγησε» τα όσα προηγήθηκαν το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Βαρεμένος.

Είπε δηλαδή ότι άρπαξε από τα χέρια της Άννας Καραμανλή το χαρτί που αυτή κρατούσε και το πέταξε, λόγω του ότι η ίδια ήταν προκλητική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», προσπάθησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο σε βάρος της Άννας Καραμανλή, λέγοντας πως δεν θεωρεί ότι είναι σοβαρό να λέει κανείς πως πρόκεται για επίθεση. «Ήθελαν να χωρίσουν τον ελληνικό λαό σε πατριώτες και μη πατριώτες; Διευκρίνισα ότι δεν έκανα τίποτε επιθετικό απέναντί της», είπε και απέδωσε την αντίδρασή του στην... προκλητική συμπεριφορά της κυρίας Καραμανλή.

«Μην παίρνετε τόσο μεγάλη φόρα, ελάτε τώρα... Το να λέει κανείς ότι είναι επίθεση απέναντι στην κυρία Καραμανλή, δεν το θεωρώ σοβαρό. Το διευκρίνισα όσο πιο εμφατικά μπορούσα. Η τηλεοπτική εικόνα μπορεί να να είναι τέτοια που αλλοιώνει τα πάντα. Ποια ήταν η κίνηση; Μου κράδαινε τη μέρα της κηδείας των δύο παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα χαρτί, non paper της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη... να μου πει τι; Ότι δεν συμμεριζόμαστε τον πόνο, την απελπιστική κατάσταση των δύο οικογενειών; Ότι είμαστε λιγότερο πατριώτες; Ήθελαν να χωρίσουν τον ελληνικό λαό σε πατριώτες και μη πατριώτες; Διευκρίνισα ότι δεν έκανα τίποτε επιθετικό απέναντί της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρεμένος.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, η οποία εξέφρασε τον αιφνιδιασμό της από την κίνηση του κ. Βαρεμένου και τη χαρακτήρισε «σεξιστική επίθεση», η οποία εντάσσεται «στο ευρύτερο πλαίσιο της τοξοκότητας που έχουν χτίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τόνισε πως περιμένει ανακοίνωση καταδίκης από τον τομέα δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Ηταν μια δύσκολη στιγμή, ταράχτηκα. Ημουν σε πλήρη ταραχή και φαινόταν κι από τον τρόπο που μάζευα τα χαρτιά μου. Δεν το περίμενα, για μένα αυτή ήταν καθαρά σεξιστική επίθεση. Δεν ξέρω αν θα είχε ανάλογη συμπεριφορά αν είχε άντρα συνομιλητή απέναντί του. Δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερόταν σε άντρα. Εξέφρασα την άποψή μου. Δηλαδή, όποιος διαφωνεί με τον άλλο, πρέπει να φέρεται έτσι; Δεν το περίμενα από τον κ. Βαρεμενο. Αναγκάστηκε μετά από παρέμβαση των παρουσιαστών να ζητήσει συγγνώμη. Εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της τοξοκότητας που έχουν χτίσει. Δεν είναι σωστή κίνηση απέναντι σε γυναίκα. Περιμένω ανακοίνωση καταδίκης από τον τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Καραμανλή.

Χρήστος Κούτρας για επεισόδιο Βαρεμένου - Καραμανλή: «Σκάστε, η χώρα πενθεί»

Θέση για όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Γιώργο Βαρεμένο και στην Άννα Καραμανλή στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» πήραν οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής «Αταίριαστοι».

Αρχικά, ο Χρήστος Κούτρας καταδίκασε τη χειρονομία που έκανε ο Γιώργος Βαρεμένος, χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη» για να προσθέσει: «Είναι απαράδεκτη όμως και η πατριδοκαπηλία, χωρίς αυτό να δικαιολογεί την κίνηση Βαρεμένου. Επειδή όμως ακούω πολλά από το πρωί, πιστεύω ότι ο Βαρεμένος θα το έκανε αυτό αν απέναντί του ήταν και άντρας».

Μάλιστα, ο Χρήστος Κούτρας συνέχισε: «Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τηλεοπτικό αέρα, νεύρα, στιγμές, καταστάσεις, καλύτερα να μην βγαίνει στην τηλεόραση. Κάτσε σπίτι σου, πήγαινε κόψε πίτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να μετράμε το πατριωτικό μας φρόνημα. Η χώρα θρηνεί δύο νέα παιδιά. Σκάστε, σκάστε… Δηλαδή δεν μπορείς να σκάσεις δύο μέρες;».