ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση τον Ιανουάριο

Μητσοτάκης: Από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση τον Ιανουάριο
INTIME

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη προχωρά σε ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά σε συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους.

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου:

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει πρότυπο. Γι αυτό έχουμε αφιερώσει τόση ενέργεια για να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους. Δεν θέλω να βλέπω προβλήματα, θέλω να βλέπω ευκαιρίες. Ο πρωτογενής τομέας κάνει θαύματα όταν έχει την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία

Ο λιγνίτης έστω και ως στρατηγική εφεδρεία θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα. Η μετάβαση όμως στην πράσινη ενέργεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Ένα μέρος της λογικής καχυποψίας έχει σε έναν βαθμό ξεπεραστεί».

Για τα νοσοκομεία της περιοχής: «Το πιο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. Κτήρια και υποδομές είναι σημαντικές. Σημαντικοί πόροι εκταμιεύονται για την ενίσχυση των κτηριακών εγκαταστάσεων. Έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα προσέλκυσης γιατρών. Δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε. Επεξεργαζόμαστε νέο σχέδιο για να στελεχώσουμε περιφερειακά νοσοκομεία. Είναι πρώτη προτεραιότητα και για τη δεύτερη τετραετία εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες. Η πανδημία δοκίμασε το ΕΣΥ, ανταποκριθήκαμε καλύτερα απ' ό,τι πολλοί θα περίμεναν, ανέδειξε όμως και χρόνιες παθογένειες. Δεν μιλάμε μόνο για τα νοσοκομεία. Μια ολιστική προσέγγιση ξεκινά από τις πολιτικές δημόσιας υγείας.».

Για την αδικία στους συνταξιούχους: «Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων, γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά. Να εκφράσω τον προβληματισμό μου για όσους θεσμοθέτησαν την προσωπική διαφορά και σήμερα φωνάζουν.

Υπήρχαν αδικίες. Υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν πήραν αύξηση. Έχουμε καλύτερη εικόνα για την υλοποίηση. Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο. Θα υπάρχει έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω μεταξύ 200 και 300 ευρώ ανάλογα με το ύψος των συντάξεών τους. Συγκεκριμένες εξαγγελίες αύριο από το οικονομικό επιτελείο. Η παροχή αυτή θα δοθεί εφάπαξ. Εκτιμούμε ότι το κόστος θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συνταξιούχοι έχουν και κρίση και μνήμη και ξέρουν ποιοι έκοψαν τις συντάξεις τους. Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της».

Σχετικές ειδήσεις