ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι διακοπές στο Μέτσοβο, το υπουργικό της Παρασκευής και οι εκλογές

Μητσοτάκης: Οι διακοπές στο Μέτσοβο, το υπουργικό της Παρασκευής και οι εκλογές
Epirusonline

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέτσοβο παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Ιωαννίνων ενώ μίλησε με κατοίκους της περιοχής, νέους και επιχειρηματίες.

Στο Μέτσοβο βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου απόλαυσε στιγμές χαλάρωσης μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Παράλληλα, πήρε τον χρόνο του για να αποφασίσει την τελική ημερομηνία των εκλογών.

Εκτός απροόπτου, λοιπόν, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της δημοσιογράφου Αμαλίας Κάτζου απάντησε ότι την Παρασκευή, στο υπουργικό συμβούλιο, θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

«Στο υπουργικό της Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήματα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, προαναγγέλοντας την ανακοίνωση των αποφάσεων σχετικά με τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός από το Μέτσοβο παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Ιωαννίνων, στο οποίο θα συμμετέχει και η σύζυγος του ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, Έλσα Εξάρχου. Από τις συναντήσεις που είχε προέκυψε ότι έντονη θα είναι η γυναικεία παρουσία στα ψηφοδέλτια. Υποψήφια θα είναι η Αντωνία Κορτζή, αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων και μέλος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.

Πέρα από αυτό όμως, ο πρωθυπουργός κράτησε «σιγή ιχθύος» για την ημερομηνία των εκλογών, ενώ μίλησε με κατοίκους της περιοχής, νέους και επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν επισκεφτεί το Μέτσοβο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως «στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις».

Παράλληλα, σήμερα από την επίσκεψή του στον Δήμο Αχαρνών αναφέρθηκε στις εκλογές λέγοντας: «Εμείς θα πορευτούμε προς τις εκλογές που έρχονται με γνώμονα το μέλλον. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί στο ακέραιο. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Πηγές αναφέρουν ότι είμαστε στην τελική ευθεία, με το Μαξίμου να προχωρά στις τελευταίες διαδικασίες πριν τη διάλυση της Βουλής για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής και οι ανακοινώσεις για τις εκλογές

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα διεξαχθεί το υπουργικό συμβούλιο όπου θα ανακοινωθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, αναμένεται να εγκριθούν και δύο νομοσχέδια «σκούπα», τα οποία θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και θα κλείνουν μια σειρά από εκκρεμότητες πριν από τη διάλυσή της.

Πολλοί είναι, όμως, εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να δώσει πληροφορίες για τις εκλογές. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν τις εκλογές.

Στις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνεδρίαση η οποία, σύμφωνα με πηγές, θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί είναι πιθανότερο να προκηρύξει τις εκλογές, είτε κατά τη συνεδρίαση, είτε αμέσως μετά με τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ως είθισται, στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα, την Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή και να έχουμε επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.