ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Τι είπε για τις εκλογές και τα Τέμπη

Γιάννης Οικονόμου: Τι είπε για τις εκλογές και τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τις εκλογές και την τραγωδία στα Τέμπη 

Το θέμα των εκλογών έχει περάσει στο προσκήνιο, με τη βαριά σκιά της τραγωδίας των Τεμπών να επηρεάζει όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, και με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, να μιλά για τις μετεκλογικές συνεργασίες το προηγούμενο βράδυ, πραγματοποιείται την Πέμπτη (23/3) η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναμένεται να δεχθεί ερωτήσεις για τον χρόνο των εκλογών, με βάση και όσα ανέφερε στη δική του συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για τα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας.

Παρακολουθήστε LIVE την ενημέρωση:

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στα θέματα της καθημερινότητας, αναφέρθηκε στο καλάθι του νοικοκυριού. «Συνεχίζονται τα θετικά αποτελέσματα για τον καταναλωτή». Για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα υπήρξε μείωση στην τιμή των προϊόντων, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. αυξήθηκε ο δείκτης διατροφής στα μη αλκοολούχα ποτά. Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι εδώ, επιμένει και δεν έφυγε ποτέ. Όσο επιμένει η ακρίβεια, θα επεκτείνονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας. «Προσπαθούμε να μετριάσουμε τις συνέπειες της ακρίβειας», είπε, «με μέτρα υπέρ της κοινωνίας».

Επισπεύδεται η διαδικασία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας στις ΔΕΚΟ. Θωρακίζεται η καταγραφή του ωραρίου, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη», είπε. «Η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με αδυναμίες», ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι με θάρρος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τα τρένα θα επαναλειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, είπε.

Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, η πρώτη θα μας πει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, είπε ο κ. Οικονόμου.

Εξαπέλυσε κατηγορώ στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο του πολακισμού. «Στράφηκε εναντίον του πρωθυπουργού», είπε και πρόσθεσε: «Συνέχισε την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού». «Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται.