Εκλογές 2023: Στο «τραπέζι» το debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

Newsbomb

Pixabay

Εκλογές 2023: Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα του debate αμέσως μετά την ανακοίνωση για κάλπες στις 21 Μαΐου και η Νέα Δημοκρατία απαντά βάζοντας τους δικούς της όρους.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών, επανήλθε στην επικαιρότητα και το θέμα της διεξαγωγής ή όχι ενός debate ανάμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επί της ουσίας προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζοντας το θέμα στο τραπέζι.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το 2019 δεν ήρθε να κουβεντιάσουμε ενώπιος ενωπίω, να καταθέσουμε τις θέσεις μας σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, τον αρνήθηκε, τον φοβήθηκε. Εγώ θέλω να μιλήσουμε για την πολιτική ουσία, για τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και πώς αυτά θα τα υπερβούμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρέμβασή του στο STARFORUM.

Στην πρόκληση Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία απάντησε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι αρνητικό στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός debate. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, από το κυβερνών κόμμα αναφέρουν πως «θα πρέπει να γίνει ένας διάλογος στο πλαίσιο μιας οργανωμένης συζήτησης». Την ίδια ώρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για το debate καθώς ζητά «μια ανοικτή συζήτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις ανάμεσα στους δύο αρχηγούς των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία».

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει για τα καλά και πλέον το θέμα του debate θα περάσει ξανά στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης που θα έχουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αν αυτό τελικά διεξαχθεί, στον δρόμο προς τις κάλπες.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved