ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Φίλης: O Μητσοτάκης έχει μια αλλεργία στην ιδέα των κυβερνητικών συνεργασιών

Εκλογές 2023 - Φίλης: O Μητσοτάκης έχει μια αλλεργία στην ιδέα των κυβερνητικών συνεργασιών

Εκλογές 2023: "Η δήλωση Μητσοτάκη για τερατόγενεση και κυβέρνηση ηττημένων κρύβει τον φόβο του ότι μπορεί η ΝΔ να μην είναι πρώτο κόμμα" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια αλλεργία στην ιδέα των κυβερνητικών συνεργασιών», δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ».

Επίσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία εμπίπτουν τα κόμματα που θα συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα. Σημείωσε πως η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή μακροπρόθεσμη διακυβέρνηση.

Παράλληλα, για το μεταναστευτικό είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να εντάξει στη Ελλάδα αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες και φύλαξε τα σύνορα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Χαρακτήρισε μικρό τον Τάκη Θεοδωρικάκο που ζήτησε την απομάκρυνση του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη για τον φράχτη στον Έβρο λέγοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλά ως ενωμοτάρχης και όχι ως πολιτικός, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κάνει πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης με τον φράχτη στον Έβρο.

Είπε πως ο φράχτης δεν αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης, ενώ είπε πως ο φράχτης θα πρέπει να επεκταθεί σημειακά, ενώ τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί συνθήκες όπου πνίγονται μετανάστες.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη, είπε πως δεν είναι προτεραιότητα η απαλλαγή γονικών παροχών πάνω από 700.000 και γενικότερα οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές.