ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πότε ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Πότε ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ανακοινωθεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Σύμφωνα με το MEGA, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας «θα έπρεπε να είχαν ήδη ανακοινωθεί». Πιθανότερη ημέρα ανακοίνωσής τους, φαντάζει αυτή τη στιγμή, η Παρασκευή, μετά την επιστροφή δηλαδή του πρωθυπουργού από τα Ιωάννινα.

Το κυβερνών κόμμα αναμένεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ονομάτων. Οι θέσεις που θα μείνουν κενές θα είναι ελάχιστες και σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, θα είναι σε μικρές και όχι σε μεγάλες περιφέρειες.

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν άρωμα «ανανέωσης» όμως ταυτόχρονα, μέλημα του πρωθυπουργού είναι οι υποψήφιοι του κόμματος να έχουν κάποια συνεισφορά στον κοινωνικό τομέα που ανήκουν.

Ανακοίνωση ψηφοδελτίων και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή, αναμένεται να ανακοινωθεί και μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Φεβρουάριο άλλωστε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση του 75% των ψηφοδελτίων. Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των υπόλοιπων ονομάτων.

Εξαιρούνται περίπου 10 με 15 ονόματα που θα μείνουν για «έκπληξη» και θα ανακοινωθούν πιθανότατα με τον ίδιο τρόπου που ανακοινώθηκε και ο Μιθριδάτης, από τον ίδιο δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - «Επίθεση» ΝΔ σε Κάτση: «Στο κόμμα του Τσίπρα, χάθηκε η τσίπα»

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: «Η πιο ισχυρή αντισυστημική ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ»