ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας «φλερτάρει» τους «νοικοκυραίους»

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας «φλερτάρει» τους «νοικοκυραίους»
Ο Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Να διευρύνει το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και πέρα από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Αριστεράς και του Κέντρου, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, που πραγματοποιεί καθημερινά ανοίγματα προς τους συντηρητικούς πολίτες και τη μεσαία τάξη, επενδύοντας στις προτάσεις του για την πραγματική οικονομία

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογούν ως ζήτημα πρώτης γραμμής, το ιδιωτικό χρέος, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά, με χιλιάδες οικογένειες και επιχειρηματίες να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, κινδυνεύοντας να χάσουν όχι μόνο τις επιχειρήσεις τους, αλλά και τα σπίτια τους.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η Κουμουνδούρου προετοίμασε και παρουσίασε ένα ολόκληρο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για τη ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες, τα funds, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά -κατά βάση- μια κοινωνική ομάδα που παραδοσιακά ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τη λεγόμενη «μεσαία τάξη».

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να πείσει τη «μεσαία τάξη» και τους «νοικοκυραίους» να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να τους προστατεύσει από τα «κοράκια» που αλωνίζουν ανενόχλητα, με την ανοχή της κυβέρνησης – αν όχι με την πλήρη στήριξή της, όπως αναφέρουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, χθες, από την Κόρινθο, φρόντισε να το καταστήσει απολύτως σαφές. Αναφερόμενος στην πρόταση προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, έθεσε το δικό του δίλημμα ενόψει των εκλογών.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους. Όχι μόνο στους αριστερούς. Απευθυνόμαστε στους πολίτες που έχουν δουλέψει και βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται», σημείωσε ο τέως πρωθυπουργός.

«Τα διλήμματα», όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι «προστασία της περιούσιας ή λεηλασία της περιουσίας. Ρύθμιση δανείων ή αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στα χέρια των λίγων», για να εκτιμήσει ο ίδιος, λίγο αργότερα, ότι «η κοινωνία θα αποφασίσει ρύθμιση των δανείων και προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Ναι» από κοινωνικούς φορείς

Φαίνεται, όμως, πως η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το ιδιωτικό χρέος, βρήκε ευήκοα ώτα και στους κοινωνικούς φορείς, καθώς αντιπρόσωποι τους βρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για όσα άκουσαν από το στόμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και εκείνων που δεν έχουν πολιτική σχέση με την ευρύτερη Κεντροαριστερά, όπως είναι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), Γιώργος Καρανίκας, που συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτοβουλία του, κάνοντας λόγο για «μια πρωτόγνωρη διαδικασία, να παρουσιάζετε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, σχέδιο και μάλιστα παρουσία φορέων και μάλιστα με δικαίωμα λόγου που τόσο δύσκολο είναι τη σημερινή εποχή το δικαίωμα λόγου, ακόμα και σε φορείς».

Είναι σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στο θέμα αυτό, όσο η ημέρα των εκλογών θα πλησιάζει, καθώς είναι ένα σημείο στο οποίο θεωρεί ότι υπερέχει κατά κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία Ραγκούση: «Άγνωστοι παραβίασαν το σπίτι μου στην Πάρο - Τρομαγμένη η κόρη μου»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου αναμετράται η χώρα σκορποχώρι με την Ελλάδα του 2023

Εκλογές 2023 - Πόπη Τσαπανίδου: Θα με στεναχωρήσει αν χάσουμε