ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό Newsbomb: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Θεοδωρικάκου για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Αποκλειστικό Newsbomb: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Θεοδωρικάκου για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επικοινωνία και με τη χήρα του Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Μέχρι στιγμής, αυτό που λέγεται είναι πως οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ, είναι αδέρφια τα οποία φέρεται να εμπλέκονται και σε άλλα «συμβόλαια» θανάτου.

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Σε δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021 προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Είχε προηγηθεί ένταλμα σύλληψης για τους δύο κατηγορούμενους, ενώ οι Αρχές τους συνέλαβαν σήμερα Παρασκευή (28/04).

Αναλυτικά ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη»

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν αφορούν συνεργούς των δολοφόνων. Ένας εξ αυτών κατοικεί στα Νότια προάστια και ο δεύτερος στην Ανατολική Αττική.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των συλληφθέντων

Σύμφωνα με όσα γίνονταν γνωστά το προηγούμενο διάστημα, οι αστυνομικοί τελευταία εξέταζαν ένα «μυστήριο» βαν που εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, την ημέρα που άγνωστοι σκότωσαν τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο, το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ να επιβιβάστηκε στο εν λόγω όχημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν, όταν οι δύο δράστες – ο ένας φορούσε κράνος και ο δεύτερος κουκούλα – τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly.

O συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου – πιστόλι με σιγαστήρα.

Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Σχετικές ειδήσεις