ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Κουμουτσάκος: Mε το «ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση μας χωρίζει χάσμα»

Εκλογές 2023 - Κουμουτσάκος: Mε το «ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση μας χωρίζει χάσμα»
«Ο κ. Ανδρουλάκης σε έναν ιδιότυπο μικρομεγαλισμό δεν μπορεί να επιβάλλει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας ως τρίτο κόμμα" είπε ο κ. Κουμουτσάκος
Eurokinissi/αρχείο

Εκλογές 2023: «Το ΠΑΣΟΚ βάζει ως προϋπόθεση να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και έως εκ τούτου δεν μπορεί να χτιστεί συνεργασία πάνω σε τέτοιες λογικές», είπε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής βόρειου τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στα στα Παραπολιτικά 90,1 ,τόνισε πως με το «ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση μας χωρίζει χάσμα».

«Για μας το ζήτημα είναι πρωτίστως ζήτημα σταθερής και στιβαρής διακυβέρνησης. Η περίοδος παντού στον κόσμο είναι περίοδος κρίσεων, οι κρίσεις δεν τελειώσανε, είναι η νέα μας κανονικότητα για αυτό χρειάζονται κυβερνήσεις που μπορούν κάνουν γρήγορες εκτιμήσεις των καταστάσεων και άρα να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις άρα συμπαγείς κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει με τις δηλώσεις του προέδρου του ότι βάζει ως προϋπόθεση οποιαδήποτε συνεργασίας το να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης δηλαδή ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Πέραν του ότι έχει μια βαριά αντιδημοκρατικότητα αυτό, πρέπει να πω ότι δεν μπορεί να χτιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε εκβιασμούς δηλαδή για να έρθω πρέπει να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Μάλιστα στις δεύτερες κάλπες είναι λογικό η απόσταση να έχει διευρυνθεί μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόμματος, εμείς θα αγγίζουμε την αυτοδυναμία το δε ΠΑΣΟΚ θα υποστεί την πίεση μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης που θα το συμπιέσει επομένως δεν μπορεί να χτιστεί συμμαχία πάνω τέτοιες λογικές».

Επιπλέον, τόνισε πως «Ο κ. Ανδρουλάκης σε έναν ιδιότυπο μικρομεγαλισμό δεν μπορεί να επιβάλλει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας ως τρίτο κόμμα. Εάν επιμείνουν σε αυτό τον εκβιασμό θα αναλάβουν και την ευθύνη της ανάγκης να λυθεί το αδιέξοδο και δεν μπορεί να λυθεί με κανέναν άλλο τρόπο πέραν από εκλογές. Την αποκλειστική ευθύνη θα έχει εκείνος που είδε τον ίσκιο του ψηλό και εκβίασε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, εκείνος θα έχει την ευθύνη και θα υποστεί και τις συνέπειες σε τρίτες κάλπες».

Ερωτηθείς αν υπάρχει άλλος κυβερνητικός εταίρος εκτός του ΠΑΣΟΚ είπε «Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν στον ορίζοντα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάσμα, με την Ελληνική Λύση αν μπει στη Βουλή το ίδιο. Δεν ξέρω αν στις δεύτερες κάλπες τα μικρότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, θα είναι εξαιρετικά πολωμένο το κλίμα».

Τέλος, σχολίασε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας πως όσο πλησιάζουμε στις κάλπες δείχνουν ότι διευρύνεται η διαφορά αυτό δείχνει ότι παίρνουν αέρα τα πανιά μας αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε μια καμπάνια και να παρουσιάσουμε τον ελληνικό λαό τον απολογισμό και το πρόγραμμά μας.

Εθνικές Εκλογές 2023