ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ένταση στον αέρα μεταξύ Θεοδωρικάκου - Βαρεμένου για την αστυνομία

Εκλογές 2023: Ένταση στον αέρα μεταξύ Θεοδωρικάκου - Βαρεμένου για την αστυνομία

Εκλογές 2023: Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε τηλεοπτικό δελτίο 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 ήταν καλεσμένοι ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Βαρεμένος, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και μία ημέρα μετά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο, μεταξύ των δύο επικράτησε ένταση όταν στην κουβέντα μπήκε η δράση της αστυνομίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, Γιώργος Βαρεμένος απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ είπε: «να δούμε αν θα έχετε ύπνο το βράδυ, με τη μαφία που έκανε κουμάντο…», με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να του απαντά: «Ζείτε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μάλιστα, όταν ο παρουσιαστής του δελτίου Βασίλης Τσεκούρας προσπάθησε να δώσει ένα τέλος στην ένταση είπε: «δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορούμε να ακούμε τέτοια αίσχη και τέτοια ψέματα από έναν συκοφάντη της Ελληνικής Αστυνομίας, από αυτούς που βγάζουν σπυράκια όταν μιλάμε για την ΕΛ.ΑΣ.», με τον κ. Βαρεμένο να ζητά να «βάλετε τους διαλόγους τώρα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Να σέβεστε λίγο την Αστυνομία μας, η οποία κάνει τη δουλειά της. Φυλάει τα σύνορα, αυτά τα σύνορα που εσείς δεν δέχεστε». Ο κ. Βαρεμένος αποκρίθηκε: «Η ντροπή σας ανήκει. Βάλτε τους διαλόγους τώρα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τότε τόνισε: «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να λέει για μαφία στην Ελληνική Αστυνομία και να μην μου δίνετε το δικαίωμα να απαντήσω. Με συγχωρείτε», με τον Γιώργο Βαρεμένο να επιμένει: «Βάλτε τους διαλόγους».

Με την κατάσταση να ηρεμεί για λίγο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Εάν πιστεύατε κάτι απ’ όλα αυτά, θα έπρεπε χθες στο debate, κάτι να έχει ψελλίσει ο αρχηγός σας. Δεν είπε τίποτα, ούτε μια κουβέντα δεν είπε. Φτάσατε σε πράξεις επιζήμιες για το εθνικό συμφέρον, όταν στείλατε τον ευρωβουλευτή σας να σταματήσει τη χρηματοδότηση του φράχτη από την ΕΕ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος Τσίπρας, συκοφάντησε από το Βερολίνο με τον πιο αισχρό τρόπο την Ελληνική Αστυνομία. Θα έπρεπε να ζητάτε μια συγγνώμη για να στρέφεστε με αυτόν τον τρόπο ενάντια στην ΕΛ.ΑΣ.».