ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ψηφίζω: Βρείτε σε ποιο σχολείο είναι το εκλογικό σας κέντρο

Πού ψηφίζω: Βρείτε σε ποιο σχολείο είναι το εκλογικό σας κέντρο
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Πού ψηφίζω: Οι κάλπες άνοιξαν από το πρωί του Σαββάτου στις 07:00 - Αυτά είναι τα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει στις εκλογές 2023 

Πριν από λίγες ώρες άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου οι πολίτες να ψηφίσουν στις Εκλογές 2023. Αρκετοί συμπολίτες μας αναζητούν «πού ψηφίζω» με την απάντηση να δίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών στο mpp.ypes.gov.gr, δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Μέσα από το mpp.ypes.gov.gr, ο πολίτης εισάγει τα στοιχεία του και έτσι βρίσκει επακριβώς το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές 2023.

Ακόμα και αν ο πολίτης δεν θυμάται τον ειδικό εκλογικό αριθμό του, συμπληρώνοντας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητρός θα του επιστραφούν επακριβώς όλα τα αποτελέσματα. Έτσι, με μερικά κλικ πληροφορείται κανείς και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό αλλά και τον κωδικό του Εκλογικού Διαμερίσματος. Το Εκλογικό Τμήμα αναγράφεται λεπτομερώς και μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα να το βρει κανείς και στον χάρτη πατώντας πάνω στη σχετική ένδειξη.

Συνολικά τα Εκλογικά Τμήματα για τις Εκλογές 2023 είναι 21.628 και έχουν γνωστοποιηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Τα βασικά Εκλογικά Τμήματα είναι 21.197, ενώ τα Εκλογικά Τμήματα για τους Ετεροδημότες είναι 332. Σε αυτά, προστίθενται και τα 99 Εκλογικά Τμήματα εκτός Ελλάδας, τα οποία λειτουργούν έτσι ώστε να ψηφίσουν οι Έλληνες του Εξωτερικού.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023