ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναυάγιο στην Πύλο: Έντονη διαφωνία της ΠτΔ με μέλη ΜΚΟ στην Καλαμάτα

Ναυάγιο στην Πύλο: Έντονη διαφωνία της ΠτΔ με μέλη ΜΚΟ στην Καλαμάτα
Χάρης Γκίκας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια έντονη κουβέντα στο λιμάνι της Καλαμάτας με μέλη ΜΚΟ

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Μια έντονη διαφωνία με μέλη ΜΚΟ είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε σχέση με τη διαχείριση των μεταναστών, με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η κα. Σακελλαροπούλου προσπάθησε με ήρεμο τρόπο να συνδιαλλαγεί μαζί τους όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό αφού τα μέλη της ΜΚΟ δεν θέλησαν να ακούσουν τον αντίλογο σε όσα έλεγαν.

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» τους είπε η κα Σακελλαροπούλου προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην όπως απεδείχθη ωστόσο.

Δείτε την gallery:

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτήν την ώρα 78 νεκροί και 104 διασωθέντες έχουν βρεθεί από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει άγνωστος και τους φόβους για πολύ περισσότερους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς.

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση ενώ στον νομό καταφθάνει ειδική ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών, όπως και ιατροδικαστές από την Αθήνα για τη διαδικασία της νεκροτομή των θυμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκάφους επέβαιναν περίπου 700 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς. Στόχος, προφανώς, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των διασωθέντων.