ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στη Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Εκλογές 2023: Στη Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Εκλογές 2023: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας έφτασε στην Ηρώδου Αττικού και ενημέρωσε την ΠτΔ για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, παραδίδοντάς της τον σχετικό φάκελο.

«Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού μου έδωσε βάσει του Συντάγματος τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη. Σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να δρομολογήσετε τις πολιτειακές σας αρμοδιότητες», είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «έχω καλέσει να έρθει ο αρχηγός της ΝΔ για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Νομίζω ότι η σύνθεση της νέας Βουλής γεννά πολλές προκλήσεις για το νέο πρόεδρό της θα τις αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Τασούλα με την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, η οποία μετέβη στο Μέγαρο της Βουλής και του παρέδωσε τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Έπειτα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο, και μερικές ώρες μετά, αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.