Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Άντονι Μπλίνκεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Newsbomb

EUROKINISSI.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον ΠρωθυπουργόΚυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, στις εκλογές.

Σήμερα (27/06), ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, o οποίος τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ. Μπλίνκεν σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μεταναστευτικό εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Μερικά λεπτά πριν από τις 20:00, ολοκληρώθηκε η πρώτη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα. Σε αυτή, μετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης· η Υφυπουργός, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου· ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης· ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Πέμπτη 29 Ιουνίου) και έχει στην ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα. Αυτή ήταν η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αύριο (28/06), μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκκινεί κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία, με πρώτο σταθμό εκείνο των Οικονομικών –το πρώτο τη τάξει Υπουργείο– τα ηνία του οποίου ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης. Κατά την αυριανή του επίσκεψη, πιθανώς ο Πρωθυπουργός να κάνει και τις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν επέκταση του market pass για την τιθάσευση του πληθωρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved