ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Πατούλης: Εντελώς λανθασμένα χόρεψα ζεϊμπέκικο

Γιώργος Πατούλης: Εντελώς λανθασμένα χόρεψα ζεϊμπέκικο

Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, και σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ζήτησε συγγνώμη για το ζεϊμπέκικο που χόρεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες το βράδυ, κι ενώ η χώρα βίωνε δύσκολες στιγμές με τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Μετά την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη και κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν στο Newsbomb.gr «όλα είναι ανοιχτά» στο ερώτημα για το αν θα τον στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις περιφερειακές εκλογές, ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη στάση που κράτησε εν μέσω πυρκαγιών και πένθους της χώρας μας λόγω των θανάτων των δύο ηρώων πιλότων μας.

Ο Γιώργος Πατούλης χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εντελώς λανθασμένα χόρεψα ζεϊμπέκικο. Ήταν μια κακιά στιγμή, ζητώ συγγνώμη» μετά το βίντεο που κυκλοφορήσε και τον δείχνει να χορεύει ζεϊμπέκικο.

Ο ίδιος συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Χθες παρευρέθηκα στην εκδήλωση στο Ζάππειο, προς το τέλος και λίγο πριν την αποχώρηση μου, μου ζήτησαν παρευρισκόμενες να χορέψω μαζί τους.

Εντελώς λανθασμένα και την ώρα που έβγαινα, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά τους. Ηταν μια κακιά στιγμή και ζητάω ειλικρινά συγνώμη.

Έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Με μια στιγμιαία πράξη μου έστειλα το λάθος μήνυμα σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα».

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας που δήλωναν ενοχλημένα με την κίνηση του Γιώργου Πατούλη να χορέψει ζεϊμπέκικο εν μέσω του θανάτου των δύο ηρώων πιλότων μας και των πυρκαγιών.

Όπως έγινε γνωστό από βίντεο που κυκλοφόρησαν, χθες, 27 Ιουλίου, εν μέσω της πύρινης κόλασης που έπληττε μεγάλο μέρος της χώρας, ο περιφερειάρχης Αττικής πήγε στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο.

Ο κ. Πατούλης κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος, χόρεψε ζεϊμπέκικο με την Κατερίνα Στανίση να τραγουδά το «Θε μου τη δεύτερη φορά» των Λοΐζου-Παπαδόπουλου.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr σε κυβερνητικούς παράγοντες για το εάν υπάρχει ενόχληση στην κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε ο Γιώργος Πατούλης, την ώρα που η Ελλάδα θρηνούσε τον θάνατο δύο ηρώων της, η απάντηση είναι ότι οι αντιδράσεις είναι αρκετές. Στο ερώτημα, μάλιστα, εάν υπάρχει πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να αποσύρει τη στήριξή της στον Γιώργο Πατούλη η απάντηση που δόθηκε είναι: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Οι εικόνες αυτές με τον Γιώργο Πατούλη να χορεύει έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για σκληρή δουλειά και όχι αλαζονεία.

Έτσι, στην κυβέρνηση και κατ' επέκταση στη Νέα Δημοκρατία οι αντιδράσεις είναι έντονες μετά και τη στάση που κράτησε ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος ενώ η χώρα καιγόταν, έκανε - σύμφωνα με το «Θεωρείο» της Καθημερινής διακοπές με σκάφος στην Πάτμο ενώ η χώρα καιγόταν.

Γι' αυτό και στελέχη της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν «όλα είναι ανοιχτά» για τον Γιώργο Πατούλη, μετά το βίντεο που τον δείχνει να χορεύει ζεϊμπέκικο τη στιγμή που η χώρα μας δίνει μάχη με τις φωτιές.

Σχετικές ειδήσεις