ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος κατά Σκουρλέτη και Φίλη ο Καρτερός - Η πίεση προς τον Τσίπρα και η αιχμηρή απάντηση

Λάβρος κατά Σκουρλέτη και Φίλη ο Καρτερός - Η πίεση προς τον Τσίπρα και η αιχμηρή απάντηση

Σε όλη αυτή την έκρυθμή κατάσταση έρχονται να προστεθούν και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που ανήκουν στην «Ομπρέλα», τα οποία καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το αν είναι πίσω ή στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου

Η βίαιη εισβολή του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές που ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου αρχηγού έχει ξυπνήσει πάθη και τα συντροφικά μαχαιρώματα δεν έχουν τέλος και το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολεμικό.

Σε όλη αυτή την έκρυθμή κατάσταση έρχονται να προστεθούν και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που ανήκουν στην «Ομπρέλα», τα οποία καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για το αν είναι πίσω ή στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δεύτερων εκλογών και της μάχης της Έφης Αχτσιόγλου με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρώην υπουργός στάθηκε κυρίως στην απουσία πολιτικού σχεδίου και στην επίπλαστη επικοινωνιακή εικόνα που δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ δεν έλειψαν οι αιχμηρές αναφορές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σκουρλέτης επί της ουσίας σχολίασε το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει τοποθετηθεί επάνω σε όσα ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου στο τελευταίο της βίντεο, τονίζοντας πως έτσι αφήνει τον Στέφανο Κασσελάκη να τον εργαλειοποιεί.

«Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να βγει και μέχρι την Κυριακή να κάνει μια δήλωση και όχι μέσω άλλων», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει «κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν». Και να βγαίνει χθες δια του Καρτερού ο Τσίπρας και λέει «σιγά εγώ μην ασχολιόμουν με την αναζήτηση εσωτερικών εχθρών», συμπλήρωσε.

Αλλά και ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα του περιβόητου sms. "Έπρεπε ο Τσίπρας να διαψεύσει αμέσως αυτούς τους αλητήριους που έγραψαν αυτό το δημοσίευμα" είπε και συνέχισε λέγοντας πως η διάψευση μέσω Καρτερού έξι ημέρες μετά το δημοσίευμα και αφού έχουν γίνει οι εκλογές δεν αρκεί. Μάλιστα, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να παρέμβει έστω και τώρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να παρέμβει και να διαψεύσει όσους επιχειρούν να τον εμπλέξουν στις εκλογές και να δείξουν πως στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη». Μάλιστα τόνισε πως με αυτή του τη στάση αφήνει ορισμένους να διακινούν πως βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Σκληρή απάντηση στους κκ Φίλη και Σκουρλέτη έδωσε ο Θανάσης Καρτερός. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και αρθρογράφος της «Αυγής» επιτίθεται σε όσους καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις εκλογές στο κόμμα και να διαψεύσει ότι στηρίζει υπογείως τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε. Όπως πολύ καθαρά μιλάει και η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του κόμματος. Που ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν μαζικά την Κυριακή. Ψύχραιμα και πολιτικά», τονίζει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Καρτερός.

Σχετικές ειδήσεις