ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραντεβού Μητσοτάκη - Κασσελάκη τις επόμενες ημέρες

Ραντεβού Μητσοτάκη - Κασσελάκη τις επόμενες ημέρες
InTime

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης συγκέντρωσε 57% των ψήφων και πλέον μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος άρχισε τις θεσμικές επαφές.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε, ήταν αυτή με τον απερχόμενο πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή, ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες. Το πότε θα γίνει η συνάντηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ωστόσο, αναμένονται λεπτομέρειες για το τετ-α-τετ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκή του ζωντανή

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων ψηφοφόρων», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντησή με τον πρώην πρόεδρο στο γραφείο του στη Βουλή.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε περαιτέρω: «Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει».

Σημειώνεται πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στη Βουλή στις 12:00 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του Ευάγγελο Αποστολάκη και Βασίλη Κόκκαλη.

Καλωσορίζοντας τον ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα:

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος».

Στην αντιφώνηση, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «εσείς έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από μένα», με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει: «Κι εσύ από μπέιζμπολ».

Πράγματι, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κασσσελάκης, στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος, με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον παροτρύνει: «Να χαρείς αυτές τις ημέρες γιατί στην πολιτική οι χαρές δεν είναι περισσιες».

Ο κ. Κασσελάκης ανακηρύχθηκε νικητής στον δεύτερο κύκλο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος για την ανάδειξη νέου προέδρου, με ποσοστό 56,69% (έναντι 43,31% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην παράταξη, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε τηλεφώνησε τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου και τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν.

Σχετικές ειδήσεις