ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα Αυγέρη: «Χρειαζόμαστε μία Αριστερά της πράξης - Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Δώρα Αυγέρη: «Χρειαζόμαστε μία Αριστερά της πράξης - Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Δώρα Αυγέρη, νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη

«Χρειαζόμαστε μία Αριστερά της πράξης και της εφαρμογής» τόνισε η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή της στο πόστο από τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Η κα. Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε: «Καλή η θεωρία αλλά πάμε να δούμε και το αποτέλεσμα, αυτό θέλει ο κόσμος. Το αποτέλεσμα το αποτυπώνουν οι αριθμοί (…)

Δεν ήμασταν, μετρήθηκαν οι αριθμοί και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτό προσπαθούμε με όλη αυτή την αλλαγή. Προφανέστατα οι νέες συνθήκες αλλάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Γι’ αυτό όμως γίνονται οι αλλαγές. Εάν δεν γίνονταν, δεν θα ήμασταν ένα κόμμα της Αριστεράς και της προόδου, αλλά θα ήμασταν ένα κόμμα της συντήρησης.

(…) Ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να μιλήσει. Την πολιτική την αφαίρεσαν, προσπαθώντας να βάλουν άλλα πράγματα, όσοι καμώνονται και μιλούν για την μεταπολιτική. Υπάρχουν σύντροφοι που τους βρήκα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους αναζήτησε ο κ. Κασσελάκης για να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά δεν τους βρήκε

(…) Εγώ θέλω σήμερα να απευθύνω στους συντρόφους μου ένα κάλεσμα συστράτευσης. Εγώ ήρθα εδώ για να εκπροσωπώ τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, την Αριστερά του μετά (…) Ο Στέφανος Κασελάκης ήρθε ως υποψήφιος πρόεδρος να προτείνει κάποια πράγματα, κάποιες σκέψεις και κάποιες προτάσεις, οι οποίες προφανέστατα και θα μπουν στη βάση της κρίσης και της αξιολόγησης

(…) Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος που με έπεισε να ξαναμπώ μέσα σε αυτή την διαδικασία, γιατί το πρώτο πράγμα που έκανε όταν βρεθήκαμε ήταν να μιλήσουμε για πολιτική. Δεν ήρθα ένας να κάνουμε μια πολιτική κουβέντα μιας ώρας που ήταν η αφετηρία της προσωπικής και πολιτικής μου γνωριμίας με τον ίδιο. Μιλήσαμε για την πολιτική. Του έθεσα ερωτήματα. Απάντησε ακομπλεξάριστα σε όλες τις ερωτήσεις που του έδωσα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη η ίδια σημείωσε: «Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ».