ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συριζόμυλος ώρα μηδέν»: Η εποχή Κασσελάκη και ποιος θα ανοίξει πρώτος την πόρτα...

Στέφανος Κασσελάκης
Intime News

Η εποχή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει εσωκομματικό εμφύλιο και το ερώτημα είναι ποιος θα φύγει πρώτος από την Κουμουνδούρου 

Μία ημέρα μετά την επίσημη πρώτη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι «τριγμοί» δεν λένε να κωπάσουν...

Παλαιά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν την επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στους στενούς τους συνεργάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Φίλης έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ και Μπέπε Γκρίλο ενώ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, άφησε αιχμές και για τον στενό συνεργάτη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σιγήν ιχθύος για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν η Έφη Αχτσιόγλου και οι στενοί της συνεργάτες, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Κουμουνδούρου η ατμόσφαιρα είναι... ηλεκτρισμένη.

Φυγή στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στέφανου Κασσελάκη

Από την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν οι πρώτες εσωκομματικές αντιδράσεις και οι πρώτες παραιτήσεις στελεχών από τις τοπικές οργανώσεις. Την αρχή των παραιτήσεων έκανε το πρώην μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, Γιάννης Τσακνάκης.

Μιλώντας, μάλιστα, στο MEGA, μία μέρα μετά την παραίτησή του, επέμεινε στη σκληρή κριτική στον αρχηγό. «Δήλωσα ότι δεν μπορώ ούτε μία ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί το τέλος μίας ολόκληρης μακρόχρονης πορείας για τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν επώδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχεια στον «εμφύλιο» που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε και με σύσκεψη της Ομπρέλας, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως στόχο να αποφασιστεί πώς θα διαχειριστούν την απόφαση, καθώς «εμφανίζονται σοκαρισμένοι από την εκλογή Κασσελάκη».

Ο Αντώνης Παπαζαχαρίου, οικονομολόγος και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στενός συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι είναι 17 χρόνια μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, «στο 3% και στο 36%. Στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση».

Πλέον, δηλώνει «είναι τελείως ξεκάθαρο ότι με αυτό το κόμμα, έτσι όπως έγινε, δεν μπορώ να έχω καμία σχέση. Ο δρόμος ήταν ολισθηρός εδώ και καιρό. Χθες μπήκε και το τελευταίο καρφί».

Δημήτρης Βίτσας: Δεν θέλουμε να φύγουμε - Θέλουμε να μείνουμε η Αριστερή «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης τώρα θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να διοικήσει το κόμμα καθώς, όπως υπογράμμισε χθες και το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, «είναι διαφορετικό να μανατζάρεις μία εταιρεία».

Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς την επιλογή των ψηφοφόρων του κόμματος, τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει πρόθεση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλουμε να φύγουμε, θέλουμε να μείνουμε η αριστερή «ψυχή», δήλωσε στο MEGA.

Νίκος Φίλης: Ύφος Τραμπ έχει ο Στέφανος Κασσελάκης

Οξεία επίθεση στον νέο και πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νίκος Φίλης.

«Το φαινόμενο Κασσελάκη αφορά που συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου, το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο ή ακόμα χειρότερα κάτι σαν Τραμπ, σαν ύφος Τραμπ», ανέφερε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Συνεχίζοντας σε ακόμη αιχμηρότερο τρόπο για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το ιστορικό μέλος του κόμματος λέει πως ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν μιλάει έχει μια δυσανεξία, με το ζόρι.

«Αν πηγαίνουμε σε μια μετεξέλιξη από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς που στενεύει σε μια δημοκρατική πράξη, τότε αυτό είναι κακή πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε επιπροσθέτως.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νέα, τρίτη, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προχθές, διότι απεμπολεί την ιστορία του και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί ότι πάνε 60.000 και ψηφίζουν τον Κασσελάκη για πρόεδρο.

«Από την τηλεόραση μάθαμε ότι άλλαξε ο γραμματέας, ο εκπρόσωπος και ο διευθυντής του κόμματος» είπε δηκτικά και τόνισε ότι αυτά πρέπει να περάσουν από όργανα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα και σε ορισμένα μέλη που πίστευαν προσωπικά σε αυτόν και είχαν αποδεχθεί μια αντίληψη αρχηγικού κόμματος, προχωράνε σε μια αντίληση Μεσσιανισμού. Όπως είπε, ο Μεσσιανισμός του Κασσελάκη προκύπτει από τον αρχηγισμό του Τσίπρα.

Επίσης, είπε πως τον προβληματίζει ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας και να διαψεύσει ότι στηρίζει τον Κασσελάκη.

Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη του και στον Ευάγγελο Αποστολάκη. «Όταν βλέπω τον κ. Αποστολάκη να είναι ο αντ' αυτού του κ. Κασσελάκη στις τηλεοράσεις, λίγο γελάω. Δεν έχει θεσμικό ρόλο. Είναι διορισμένος βουλευτής Επικρατείας» ανέφερε. Σε πιο έντονο ύφος, είπε πως δεν είναι στο στρατό να λέει «φύγε εσύ». «Ο ναύαρχος τα θαλάσσωσε, εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες αποστολές» τόνισε.

Αναφορικά με το αν θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε το μήνυμα πως δεν σκοπεύει να φύγει αλλά να δώσει τη μάχη στο συνέδριο του κόμματος και προσέθεσε πως αν τον Νοέμβριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για το κόμμα, προφανώς ο καθένας θα επιλέξει.

«Καρφιά» Καλπάκη και Ραγκούση κατά Κασσελάκη για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για το τρόπο που πάρθηκαν οι αποφάσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν και την αλλαγή σε θέσεις εκπροσώπων τόσο στο κόμμα όσο και στη Βουλή αφήνουν ο Στέργιος Καλπάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ειδικότερα, ο μέχρι χθες εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Δώρα Αυγέρη που τον αντικαθιστά αφήνοντας όμως αιχμή για τον τρόπο που έγινε. «Χθες το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου την αγαπημένη και αξία συντρόφισσα Δώρα Αυγέρη. Της εύχομαι ολόψυχα δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Την ίδια ώρα και ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε αιχμηρά την ότι «ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωση του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Όπως τόνισε «κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας».

Δώρα Αυγέρη: «Χρειαζόμαστε μία Αριστερά της πράξης - Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Χρειαζόμαστε μία Αριστερά της πράξης και της εφαρμογής» τόνισε η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή της στο πόστο από τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Η κα. Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε: «Καλή η θεωρία αλλά πάμε να δούμε και το αποτέλεσμα, αυτό θέλει ο κόσμος. Το αποτέλεσμα το αποτυπώνουν οι αριθμοί (…)

Δεν ήμασταν, μετρήθηκαν οι αριθμοί και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτό προσπαθούμε με όλη αυτή την αλλαγή. Προφανέστατα οι νέες συνθήκες αλλάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Γι’ αυτό όμως γίνονται οι αλλαγές. Εάν δεν γίνονταν, δεν θα ήμασταν ένα κόμμα της Αριστεράς και της προόδου, αλλά θα ήμασταν ένα κόμμα της συντήρησης.

(…) Ο κ. Κασσελάκης δεν πρόλαβε να μιλήσει. Την πολιτική την αφαίρεσαν, προσπαθώντας να βάλουν άλλα πράγματα, όσοι καμώνονται και μιλούν για την μεταπολιτική. Υπάρχουν σύντροφοι που τους βρήκα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οποίους αναζήτησε ο κ. Κασσελάκης για να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά δεν τους βρήκε

(…) Εγώ θέλω σήμερα να απευθύνω στους συντρόφους μου ένα κάλεσμα συστράτευσης. Εγώ ήρθα εδώ για να εκπροσωπώ τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας, την Αριστερά του μετά (…) Ο Στέφανος Κασελάκης ήρθε ως υποψήφιος πρόεδρος να προτείνει κάποια πράγματα, κάποιες σκέψεις και κάποιες προτάσεις, οι οποίες προφανέστατα και θα μπουν στη βάση της κρίσης και της αξιολόγησης

(…) Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος που με έπεισε να ξαναμπώ μέσα σε αυτή την διαδικασία, γιατί το πρώτο πράγμα που έκανε όταν βρεθήκαμε ήταν να μιλήσουμε για πολιτική. Δεν ήρθα ένας να κάνουμε μια πολιτική κουβέντα μιας ώρας που ήταν η αφετηρία της προσωπικής και πολιτικής μου γνωριμίας με τον ίδιο. Μιλήσαμε για την πολιτική. Του έθεσα ερωτήματα. Απάντησε ακομπλεξάριστα σε όλες τις ερωτήσεις που του έδωσα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη η ίδια σημείωσε: «Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Το μήνυμα Κασσελάκη

«Να συνεχίσεις το επιτυχημένο κοινοβουλευτικό έργο σου», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Σωκράτη Φάμελλο.

Αυτό δείχνει ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατά στη θέση του προέδρου της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο, συμπλήρωσε: «Να μην απογοητεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους».

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος των δύο

Φάμελλος: Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής, θερμά συγχαρητήρια, η κοινωνία μας έχει ανάγκη και πρέπει να ανταποκριθούμε.

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της ΚΟ πάντα για το καλό του τόπου.

Φάμελλος: Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μεγάλη ευθύνη με συλλογικότητα.

Κασσελάκης: Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους.

Σχετικές ειδήσεις