ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν στη Βουλή

Γιατί Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν στη Βουλή
Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή καθώς υπήρχε η πιθανότητα ανεπιθύμητων συναντήσεων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Αμαλία Κάτζου.

Η διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κάποιοι ψήφισαν τιμωρητικά». Εξήγησε πως αρκετός ήταν ο κόσμος που θεώρησε ότι υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε στη Βουλή ήταν και ότι ο πρώην πρωθυπουργός πιθανότατα να ήθελε να αποφύγει… δυσάρεστες συναντήσεις στην Κουμουνδούρου, στα γραφεία του κόμματος.

«Αυτό που ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας, ότι υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα και ήθελαν να φύγει από την προεδρία του κόμματος, δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι το πλήρωσαν αυτό», επεσήμανε η Αμαλία Κάτζου. Όπως είπε, το αποτέλεσμα των εκλογών και η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, έδειξαν και το προς τα που θέλουν οι πολίτες να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τη μετατροπή του σε μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννης Κωνσταντινίδης, έκανε λόγο και για την αντιδραστικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, προχώρησε σε παραλληλισμό της εκλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία, με αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως ούτε ο νυν πρωθυπουργός προερχόταν από τον τότε σκληρό κομματικό πυρήνα της ΝΔ. Μιλώντας για την εικόνα στη συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη, ο ίδιος ανέφερε πως ήταν σαν ο μεγάλος και ο μικρός αδερφός, την ώρα που του έδινε συμβουλές.

Ένταση με Ραγκούση για την «Ομπρέλα» και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια εκπομπή, φιλοξενήθηκε και ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος ανέφερε πως «όλοι πέσαμε έξω με την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη». «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε τρεις πλευρές. Πρώτον στον Στέφανο Κασσελάκη, και να πω ότι εύχομαι και θέλω να έχει καλό τέλος. Έτσι έλεγα κι εγώ όταν εκλεγόμουν είτε δήμαρχος Πάρου, είτε οτιδήποτε άλλο. Έλεγα «ευχηθείτε να έχω καλό τέλος». Και για το δικό του καλό και για το δικό μας. Η πολιτική δεν είναι μία στιγμή, είναι μαραθώνιος. Στο τέλος εύχομαι να έχει πετύχει τους στόχους μας που είναι δύο. Η ενότητα και η ανάκαμψη. Πρωτίστως από τον πρόεδρο εξαρτάται η ενότητα», είπε στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης.

«Δεν είναι το παν η ενότητα αλλά το τι θα γίνει στο κομμάτι ενότητα σε ένα κόμμα που έχει πέσει στο 18% είναι σημαντικό», συμπλήρωσε. Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως η πολυφωνία και η κακοφωνία οδήγησε και στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. «Προφανώς και δεν πρέπει να διαγράψει τον Τζουμάκα. Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις άλλων. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές. Ο κ. Κασσελάκης έχει μεγάλη και βαριά ευθύνη. Με τρία μεγάλα καθήκοντα. Το πρώτο είναι της ενότητας», σχολίασε.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για τη στάση του Παύλου Πολάκη, λέγοντας πως έγινε μεγάλη ζημιά τον Μάρτιο. Σε αυτό το σημείο, η διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, ρώτησε τον κ. Ραγκούση γιατί δεν μίλησε κανείς όταν ο Παύλος Πολάκης στοχοποιούσε δημοσιογράφους και πρόσωπα. Ο κ. Ραγκούση απάντησε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε κινήσει τις διαδικασίες. Μάλιστα επικράτησε ένταση καθώς η κ. Κάτζου εξήγησε ότι μέλη της «Ομπρέλας» είχαν υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη, ενώ ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως ειδικά για την Έφη Αχτσιόγλου αυτό δεν ισχύει.

Κλείνοντας, ο κ. Ραγκούσης συνεχάρη και την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς μπήκε αξιόπιστη και βγήκε αξιόπιστη από την εκλογική διαδικασία αλλά και τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖα που ψήφισαν και έστειλαν μηνύματα αλλαγών για το κόμμα.

Σχετικές ειδήσεις