ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαλλιά κουβάρια» στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι ανέφεραν Γκιουλέκας, Καλαματιανός και Χρηστίδης

«Μαλλιά κουβάρια» στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι ανέφεραν Γκιουλέκας, Καλαματιανός και Χρηστίδης

Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, αναφερόμενος στο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη περί διαγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως το συλλογικό όργανο θα αποφασίσει για τη διαγραφή.

«Αυτό που θέλουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να απαλλάξουν τον τόπο από μία κυβέρνηση που είναι αλαζονική και για να γίνει χρειάζεται να πέσουν οι τόνοι και να υπάρχει ενότητα ώστε να διαμορφώσουμε την πρόταση διακυβέρνησης. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά δεν πρέπει να δημιουργούμε την αίσθηση πως δεν υπάρχουν κοινοί στόχοι. Ο πρόεδρος εξέφρασε την άποψή του. Τα προβλήματα όμως, είναι εδώ και αυτό που θέλουμε είναι να ακούσουμε τα προβλήματα. Συζητάμε για την επενδυτική βαθμίδα αλλά αυτό που πρέπει να δούμε είναι η αναβάθμιση της κοινωνικής βαθμίδας».

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, είπε χαρακτηριστικά πως «η μεγάλη προοδευτική παράταξη δεν στήνεται από διάφορους που βγαίνουν, όπως ο κ. Σπίρτσης που κάνουν τους «προξενητές» αλλά γίνεται από τον κόσμο».

«Είναι σημαντική η στήριξη του κ. Ζαχαριάδη στον κ. Δούκα. Δεν έγινε καμία συμφωνία μεταξύ τους, όμως. Δεν υπάρχουν ‘’γάμοι’’ και δεν μας ενδιαφέρει αλλά μας ενδιαφέρει η σχέση με τους πολίτες και γι’ αυτό κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για να αντιμετωπίσουμε την αλαζονεία της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει άχαστος στη τοποθεσία Μαξίμου όπως και ο κ. Μπακογιάννης, και ο κ. Ζέρβας. Νιώθουν πως είναι εκτός οποιασδήποτε κριτικής και απέναντι σε αυτό χρειάζονται συγκροτημένες επιλογές».

Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής ΝΔ, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά πως του κάνει εντύπωση ότι για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ φταίει η αλαζονεία της ΝΔ.

«Το ίδιο είπε και ο κ. Χρηστίδης. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πήραμε το μήνυμα. Ό,τι συμβαίνει στον χώρο της αντιπολίτευσης καλό είναι να τερματιστεί. Είμαι από εκείνους που θεωρούν πως πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος από την αντιπολίτευση γιατί αυτό βοηθάει τη δημοκρατία. Εμείς συνεχίζουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό».