«ΠΑΓΩΜΕΝΟ» ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη: Το «στρατηγείο» της ομάδας Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου – Αιχμές στην ΠΓ για Κασσελάκη

Αποκάλυψη: Το «στρατηγείο» της ομάδας Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου – Αιχμές στην ΠΓ για Κασσελάκη

Αιχμές από κορυφαίους προς τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικό τους «στρατηγείο», εκεί που αρχικά θα στεγάσουν τα γραφεία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ενδεχομένως εκείνα του μελλοντικού κόμματος που αναμένεται να ιδρύσουν, έχουν ήδη νοικιάσει στον Νέο Κόσμο τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο.

Τις επόμενες ημέρες, τα στελέχη της πρώτης γραμμής ξεκινούν μια μεγάλη εκστρατεία, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από το κόμμα που υπηρετούν από τα νεανικά τους χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Πέμπτη, ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις (Open, Action24, Kontra) και ο Αλέξης Χαρίτσης εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1. Με αυτούς τους ρυθμούς θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες, ενώ στο επικοινωνιακό παιχνίδι θα μπει και η Έφη Αχτσιόγλου.

Η τελευταία, όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει (μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο) ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Από εκεί και πέρα, στα νέα τους γραφεία, στον Νέο Κόσμο, θα εμφανιστούν αρκετοί παλιοί γνώριμοι από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, στελεχώνοντας τις θέσεις-κλειδιά στο νέο εγχείρημα, ενώ ρόλο αναμένεται να αναλάβει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αιχμές από κορυφαίους προς Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου (για την ακρίβεια στην Αγίου Κωνσταντίνου), τα πράγματα την Πέμπτη δεν ήταν πολύ ευχάριστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – της πρώτης μετά τη διπλή διάσπαση του κόμματος.

Τα στελέχη που έλαβαν μέρος, μιλούν για κλίμα αμηχανίας ως και «παγωμένο». Και αυτό δεν είναι περίεργο, καθώς το όργανο συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη μισή, σχεδόν, σύνθεση του. Και δεν πρόκειται να αντικατασταθούν εκείνα τα στελέχη που αποχώρησαν και μέχρι το Συνέδριο -αν κι εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί- θα πορευτεί με την «κουτσουρεμένη» σύνθεση.

Ωστόσο, παρά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το όργανο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν στιγμές που μέλη του άσκησαν αυστηρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι όλα θέμα επικοινωνίας, αλλά χρειάζεται και η πολιτική. Επίσης, φέρεται να σημείωσε ότι ευθύνες για τη διάσπαση έχουν και οι δύο πλευρές.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας -που έγινε και πάλι στόχος επιθέσεων από τα τρολ της ηγεσίας- ζήτησε να γίνει συνέδριο τον Ιανουάριο, ενώ σημείωσε ότι εκείνος δεν είναι «ούτε με όλους, ούτε με τους νοικοκυραίους», σε μια φράση που είχε ως αποδέκτη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά τους, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημείωσαν και εκείνοι ότι έπρεπε να είχε αποφευχθεί η αποχώρηση των «6+6», ενώ επέμειναν στο ότι δεν πρέπει να θεωρηθούν «εχθροί» όσοι αποχώρησαν από το κόμμα, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρέθηκε με πρόσωπα που έφυγαν στις διασπάσεις του 2010 και του 2015.

Όπως και να έχει, οι παραπάνω συνέβαλαν στο να απαλειφθεί από το κείμενο της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας ο όρος «αποστάτες» και να ακολουθηθεί μια πιο ήπια γραμμή.

Σχετικές ειδήσεις