ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρεμένος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρεμένος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Βαρεμένος: Χαρακτήρισε ρευστή την κατάσταση και για στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης

Στην πόρτα της εξόδου φαίνεται πως βρίσκεται ο Γιώργος Βαρεμένος, ακολουθώντας το κύμα φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βαρεμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και ζητώντας από τους παρουσιαστές να τον αποκαλούν “πρώην βουλευτή σκέτο“, αρνούμενος τον τίτλο του στελέχους.

Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται να αποχωρήσει απάντησε: “Δεν έχω ανακοινώσει τίποτα ακόμα. Η κατάσταση είναι ρευστή. Τα πάντα κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα, γιατί υπάρχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην αντιπολίτευση μπροστά σε μια σαρωτική σημερινή εξουσία που κάνει ότι θέλει στη χώρα“.

“Υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα και αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική. Ας πάρουμε τους αριθμούς. Αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, αν βγάλουμε το ΚΚΕ απ’ έξω, απομένει ένα 30%. Αυτή ήταν η προοδευτική παράταξη μέχρι τώρα ιστορικά στην Ελλάδα που ήταν πάντα πλειοψηφία; Από που και ως που έγινε η Δεξιά απόλυτα κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα; Πάντως αριθμητικά δεν είναι η εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα” τόνισε.