ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11

Αυτό είναι το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισαν σήμερα οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος

Γραμματέας ΚΟ Πέτη Πέρκα

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, σχολίασε ότι πρόκειται για «μια επιλογή ευθέως ανταγωνιστική και πολεμική στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παπαδημούλης: «Μας ενδιαφέρει η συγκρότηση μιας σοβαρής, μοντέρνας, νεανικής ΚΟ στην ηγεσία της»

Το περίγραμμα του ύφους που θέλει να παρουσιάσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, περιέγραψε στο Action 24, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Μας ενδιαφέρει η συγκρότηση μιας σοβαρής, μοντέρνας, νεανικής ΚΟ στην ηγεσία της, ένα ευρύ ψηφοδέλτιο με συμμαχίες που θα πάει καλά στις ευρωεκλογές», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταυτόχρονα, η ομάδα των «11» υπεραμύνεται της επιλογής της να αποχωρήσει από την Κουμουνδούρου, με τα στελέχη της να αφήνουν αιχμές για την πολιτική και τη ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας.

«Η αιτία που φύγαμε είναι η πολιτική στρατηγική όπως εκφράζεται από τον κ. Κασσελάκη και την νέα ηγετική ομάδα. Θα τους παρέπεμπα να διαβάσουν ξανά το κείμενο που έχει κατατεθεί από εμάς και τα κείμενα από χιλιάδες μέλη που εξηγούν ποια είναι τα προβλήματα», τόνισε στο Mega, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, τα στελέχη που εγκατέλειψαν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, ξεκαθαρίζουν ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν έναν πολιτικό φορέα που μακροπρόθεσμα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τον ρόλο της κυβερνώσας Αριστεράς.

Η ομάδα των «11» ζεσταίνει ήδη τις μηχανές της για τη μάχη του Προϋπολογισμού, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση ως Κ.Ο.

Σχετικές ειδήσεις