ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» Τσακαλώτου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Υποστηρίζω εδώ και χρόνια το κόκκινο – πράσινο»

«Παράθυρο» Τσακαλώτου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Υποστηρίζω εδώ και χρόνια το κόκκινο – πράσινο»
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR

«Ο κόσμος θέλει ανθρώπους που δουλεύουν», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για τη «Νέα Αριστερά» και τις μελλοντικές κινήσεις της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Νέας Αριστεράς», Ευκλείδης Τσακαλώτος, άσκησε δριμεία κριτική στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα ως «χυλό», τονίζοντας πάντως ότι «δεν φταίει μονάχα ο κ. Κασσελάκης», μιλώντας σήμερα (05/12) στο OPEN.

Αρχικά, αναφέρθηκε στη χθεσινή (04/12) παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, επισημαίνοντας πως «ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε μία πολύ καλή ομιλία που συνέθεσε και το προγραμματικό αλλά και την ενεργοποίηση του κόσμου να πάρει πρωτοβουλίες, να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα».

«Πρέπει να υπάρχει μία νέα δύναμη που παίρνει πολύ σοβαρά τα μεγάλα επίδικα της εποχής. Έχει αλλάξει ο κόσμος, έχουμε πόσα χρόνια μετά το 2009, συνεχίζονται τα προβλήματα. Αυτό θέλει απαντήσεις. Ο κόσμος νομίζω έχει κουραστεί από την ατάκα, από τις πολιτικές κοκορομαχίες, θέλει ανθρώπους που δουλεύουν», τόνισε μεταξύ άλλων για τα επόμενα βήματα της «Νέας Αριστεράς».

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι. Υπάρχει μία εξαέρωση, δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ένα κόμμα που διαλύεται.

Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις. Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης για αυτό. Να είμαι ξεκάθαρος. Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του 2019 και του 2023. Όλοι έχουμε ευθύνη.

Ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Θέλουμε μία ατζέντα για τις “μάχες” που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν ευνοούμε τη Νέα Δημοκρατία – «Παράθυρο» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ότι «αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έκανε μία αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές και αυτό δεν γίνεται».

«Δεν νομίζω ότι ευνοούμε. Πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό. Μπορεί μετά με συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με το ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο – πράσινο, ελπίζω (να συνεργασθούμε) σε πολλά θέματα».

«Το λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί»

Στο παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ «ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες και πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός, τελικά δεν γίνεσαι σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις