ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Ντελόρ: «Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν μεγάλο Ευρωπαίο και φιλέλληνα»

Γεραπετρίτης για Ντελόρ: «Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν μεγάλο Ευρωπαίο και φιλέλληνα»
INTIME.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών για την απώλεια του Ζακ Ντελόρ.

Σήμερα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, γνωστοποιήθηκε η είδηση του θανάτου του Ζακ Ντελόρ, σε ηλικία 98 ετών. Ήταν ένας από τους εμβληματικότερους πολιτικούς της Γαλλίας και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, σήμερα το πρωί (27/12) στο σπίτι του, στο Παρίσι», όπως ενημέρωσε η Δήμαρχος της Λιλ, Μαρτίν Ομπρί.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Ζακ Ντελόρ, κάνοντας λόγο για «έναν μεγάλο Ευρωπαίο και φιλέλληνα», μεταξύ άλλων.

«Η Ελλάδα αποχαιρετά με θλίψη έναν μεγάλο Ευρωπαίο και φιλέλληνα, τον Ζακ Ντελόρ, τον οραματιστή που σφράγισε με το έργο του την ιστορία και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1985 έως το 1995, ο Ζακ Ντελόρ υπηρέτησε τις ευρωπαϊκές αξίες, εργάσθηκε για τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς, προώθησε τη διεύρυνση, συνέβαλε καθοριστικά στην ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής και προετοίμασε το έδαφος προς την υιοθέτηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ο Ζακ Ντελόρ ήταν μία αληθινά ηγετική φυσιογνωμία που δούλεψε με όραμα για την ευρωπαϊκή ιδέα», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχετικές ειδήσεις