ΚΟΣΜΟΣ

Σχοινάς για Ντελόρ: «Οραματιστής, ένας μεγάλος αρχιτέκτονας της Ευρώπης των λύσεων»

Σχοινάς για Ντελόρ: «Οραματιστής, ένας μεγάλος αρχιτέκτονας της Ευρώπης των λύσεων»
INTIME.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Κομισιόν για την απώλεια του Ζακ Ντελόρ.

Πέθανε σήμερα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 98 ετών ο Ζακ Ντελόρ, ένας από τους εμβληματικότερους πολιτικούς της Γαλλίας και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, σήμερα το πρωί (27/12) στο σπίτι του, στο Παρίσι», γνωστοποίησε η Δήμαρχος της Λιλ, Μαρτίν Ομπρί.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε λόγο για έναν οραματιστή και μεγάλο «αρχιτέκτονα» της Ευρώπης των λύσεων, στο συλλυπητήριο μήνυμα για τον Ζακ Ντελόρ.

«Τιμή στον Ζακ Ντελόρ· ένας οραματιστής, ένας μεγάλος αρχιτέκτονας της Ευρώπης των λύσεων. Χάρη στον Ζακ Ντελόρ, η Ένωση έχει κάνει μεγάλα βήματα. Η ενσάρκωση της Ευρώπης των πολιτών», ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Ποιος ήταν ο Ζακ Ντελόρ

Ο Ζακ Ντελόρ, γεννημένος την 20ή Ιουλίου 1925, εργάσθηκε στην Τράπεζα της Γαλλίας, υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και ευρωβουλευτής.

Τη χρονική περίοδο 1969 – 1972, ήταν Σύμβουλος του γκωλικού Πρωθυπουργού, Σαμπάν – Ντελμάς. Στη συνέχεια, προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το 1981, έγινε Υπουργός Οικονομικών, ενώ, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του σχεδίου της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αξιόλογος οικονομολόγος με εκμοντερνιστικές τάσεις. Από το 1985 έως το 1995, διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχετικές ειδήσεις